Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Tesco prerozdelí medzi 231 projektov 170-tisíc EUR

Projekty na zlepšenie života v regiónoch získali od zákazníkov Tesca rekordných 3,7 milióna hlasov Foto: Tesco

Projekty na zlepšenie života v regiónoch získali od zákazníkov Tesca rekordných 3,7 milióna hlasov.

Bratislava 21. júna (OTS) - Takmer 170- tisíc EUR rozdelí Tesco medzi 231 neziskových organizácií na projekty, ktoré zlepšia život ľuďom po celom Slovensku. O výške grantu pre jednotlivé regióny rozhodli hlasovaním v predajniach Tesco zákazníci od 7. mája do 4. júna tohto roka. Ľudia podporili projekty až 3,7 milióna žetónov, čo je doteraz absolútny rekord v rámci grantového programu Vy rozhodujete, my pomáhame spolu s najvyšším 39 % zapojením zákazníkov.

Zákazníci vo štvrtom kole programu ocenili najviac projekty zamerané na zdravie a šport (27 %), vzdelávanie a rozvoj (25 %) a rozvoj komunitného života a kultúry (20 %).

Novinkou v tejto edícii bolo, že finančnú podporu získajú namiesto jedného až tri víťazné projekty v každom zo 77 regiónov. Projekty na prvom mieste budú podporené sumou 1 300 EUR, druhom 600 EUR a na treťom sumou 300 EUR. Na Slovensku Tesco prerozdelí spolu takmer 170-tisíc EUR.
Martin Kuruc pri hlasovaní
Foto: Tesco

Veľmi ma teší neustále vzrastajúci záujem našich zákazníkov o program Vy rozhodujete, my pomáhame. V rámci štvrtej edície programu odovzdalo hlas svojmu obľúbenému projektu viac ako 3,7 milióna zákazníkov. Pribudnú nám tak ďalšie nové projekty, ktoré aj vďaka našim zákazníkom zlepšia život po celom Slovensku. Piatu edíciu programu spustíme v októbri 2018, aby sme aj naďalej pomáhali tam, kde je to potrebné,“ uviedol Martin Kuruc, výkonný riaditeľ Tesco Stores SR.

Najväčší počet – až 65 505 hlasov získalo Centrum voľného času Szabadidőközpont v Kolárove. Vďaka získanej podpore sa premení schátraný priestor na verejné dopravné ihrisko, ktoré pomôže zvýšiť bezpečnosť detí na cestách. „Naším hlavným cieľom je zabezpečiť ochranu zdravia a života detí prostredníctvom získania poznatkov o pravidlách cestnej premávky pomocou praktických aktivít,“, uviedol riaditeľ centra László Kulich.

Grantový program spoločnosti Tesco Vy rozhodujete, my pomáhame sa dlhodobo zameriava na podporu lokálnych charitatívnych, neziskových a iných organizácií. Do štvrtej edície grantového programu sa prihlásilo až 450 projektov, z ktorých odborná komisia vybrala 231.

Zoznam zúčastnených mimovládnych organizácií, výsledný počet hlasov a ďalšie informácie o súčasných i predošlých edíciách programu nájdete na https://tesco.sk/pomahame/.