Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Stratený pes prežil päťmesačnú odyseu do Švajčiarska

Na snímke zachránená sučka Rapunzel. Foto: TASR/AP

Sučka mala na sebe čip, pomocou ktorého identifikovali jej majiteľov a prišli na to, že ušla ešte v auguste minulého roka z oblasti Frankfurtu.

Ženeva 13. februára (TASR) - Švajčiarski zdravotníci našli v sobotu neďaleko Zürichu psa, ktorý sa stratil v Nemecku. Putoval viac ako päť mesiacov a prešiel stovky kilometrov.

Miestne úrady v utorok informovali, že zdravotníci sa viezli v sobotu v skorých ranných hodinách v sanitke, keď si všimli zviera ležiace na okraji vozovky. Zastavili a zistili, že nemecký ovčiak má vážne zranenia a trpí podchladením.

Sučka mala na sebe čip, pomocou ktorého identifikovali jej majiteľov a prišli na to, že ušla ešte v auguste minulého roka z oblasti Frankfurtu.

Ten je od Zürichu vzdialený vzdušnou čiarou približne 300 kilometrov, ale 400 kilometrov po ceste, pripomína agentúra DPA.

Dvaja zdravotníci osemročnú sučku menom Rapunzel zobrali a odviezli k veterinárovi. Dali jej kyslíkovú masku a zabalili do diek, aby jej bolo teplejšie. Podstúpila niekoľko operácií zlomených kostí a veterinár musel zastaviť vnútorné krvácanie.

"Je veľká šanca, že odvážna Rapunzel prežije a jej majitelia si ju budú môcť čoskoro vyzdvihnúť," uviedla vo vyhlásení záchranná zdravotná služba mesta Zürich.