Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Španieli rozšírili ponuku vína o ďalší druh, nalievajú aj modré

Modré víno. Foto: TABLET.TV/Printscreen

V najznámejších španielskych vinárskych oblastiach nalievajú víno s azúrovou modrou farbou.

Chutí ako biele, no na prvý pohľad upúta pozornosť skôr farbou, než svojou sladkou chuťou. V najznámejších španielskych vinárskych oblastiach nalievajú víno s azúrovou modrou farbou.

"Niektorí ľudia povedia, že je sladké, iným sa zas až také sladké nezdá. Každopádne je ľahké a k jedlu ako stvorené,“ uviedol jeden z producentov.

Produkcia tohto vína sa stala populárnou za veľmi krátky čas. Pochvaľujú si ho nielen tí, ktorí si víno doprajú iba občas, ale aj degustátori či nároční someliéri.

Tento nápoj vyrábajú tak z bieleho, ako aj červeného hrozna z viacerých vinohradov v Španielsku. Chuť má sladkastú a má menej ako dvanásť percent alkoholu. A ako je možné, že jeho farbu prirovnávajú k azúrovému pobrežiu? Producenti tvrdia, že nepoužívajú žiadnu chémiu. Víno je modré preto, lebo miešajú viaceré druhy hrozna a potom extrahujú pigment zo šupky červeného hrozna.

Španielskym producentom sa podarilo predať zatiaľ takmer pol milióna fliaš tohto atypického vínneho nápoja. Dostať ho chcú postupne do celého sveta.