Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Magazín

Skupina The Jacksons začína v Kanade severoamerické koncertné turné

The Jacksons Foto: TASR/AP Photo

Jackie Jackson označil Unity-Tour za sen, ktorý sa stal skutočnosťou. Jermaine pripomenul, že aj Michael si želal, aby si všetci spoločne zaspievali, aby legenda žila.

Toronto/New York 20. júna (TASR) - Koncertné turné americkej skupiny The Jacksons, prvé po takmer troch desaťročiach, sa dnes večer začína vystúpením v kasíne v kanadskom meste Rama, asi 100 km severne od Toronta.

Pre bratov predčasne zosnulého nekorunovaného kráľa popu Michaela Jacksona, ktorý podporí súrodencov pri tejto príležitosti aspoň virtuálne v podobe projekcií záznamov, by šnúra koncertov mala viesť následne cez 15 miest Spojených štátov.

Niekdajšia chlapčenská skupina The Jackson 5 zo 60. rokov minulého storočia sa v 70. rokoch stala odrazovým mostíkom pre najmladšieho z jej členov Michaela na jeho neuveriteľnej sólovej dráhe. S nahrávkami Jacksonovcov, ktorí sú od roku 1997 členmi Rokenrolovej siene slávy, sa však tiež predalo viac ako 100 miliónov kusov nosičov zvukových záznamov.

Naposledy koncertovali The Jacksons v roku 1984, odvtedy absolvovali už iba jediné vystúpenie v roku 2001.

Najstarší zo súrodencov Jackie Jackson (61) označil Unity-Tour za sen, ktorý sa stal skutočnosťou, jeho mladší brat Jermaine (57) pripomenul, že aj Michael, ktorý je u Pána Boha v nebi, si želal, aby si všetci spoločne zaspievali, aby legenda žila.

Viacero koncertov rodinnej formácie je vypredaných, vstupenky na väčšinu z nich sú však ešte v predaji.