Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Magazín

Samsung začal predávať v Európe nový smartfón Galaxy S III

Smartfón Galaxy S III Foto: Samsung

Samsung dnes oznámil, že začal s predajom smartfónov Galaxy S III vo viacerých krajinách vrátane Francúzska, Nemecka a Británie.

Soul 29. mája (TASR) - Juhokórejská spoločnosť Samsung Electronics začala predávať inteligentný telefón tretej generácie Galaxy S v 28 krajinách v Európe a na Blízkom východe.

Samsung dnes oznámil, že začal s predajom smartfónov Galaxy S III vo viacerých krajinách vrátane Francúzska, Nemecka a Británie. Firma si od modelu tretej generácie sľubuje ešte väčší úspech než od jeho predchodcu, ktorý pomohol juhokórejskej spoločnosti zosadiť americkú firmu Apple z pozície najväčšieho výrobcu smartfónov na svete. Samsung sa tak snaží ešte viac zväčšiť odskok od Apple, keďže americká spoločnosť plánuje uviesť v 3. štvrťroku na trh nový iPhone.



Galaxy S III je poháňaný operačným systémom Android a vybavený 4,8-palcovým displejom, zatiaľ čo napríklad iPhone 4S má 3,5-palcový displej. Na úspech nového produktu poukazujú aj predobjednávky, ktoré vysoko prekonali očakávania a sú najvyššie v porovnaní s akýmkoľvek predchádzajúcim telefónom poháňaným operačným systémom Android.

Samsung predal v 1. kvartáli tohto roka 44,5 milióna inteligentných telefónov. Získal tým na trhu 30,6-% podiel, zatiaľ čo Apple predal 35,1 milióna iPhonov a jeho podiel na trhu dosiahol 24,1 %.