Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Magazín

Proces s hercom Billom Cosbym sa skončil, porota sa nedohodla

Na snímke americký herec a zabávač Bill Cosby odchádza zo súdu v Norristowne 17. júna 2017. Foto: TASR/AP

Sedemdesiatdeväťročný Cosby čelil trom bodom obžaloby v prípade neslušného útoku s priťažujúcimi okolnosťami a v prípade uznania viny mu hrozilo až desať rokov vo väzení.


Norristown 17. júna (TASR) - Proces s Billom Cosbym obvineným zo sexuálneho útoku sa dnes skončil s tým, že porota nedospela k jednomyseľnému rozhodnutiu, či tento americký herec a zabávač zdrogoval a sexuálne obťažoval Andreu Constandtovú v jeho dome v roku 2004.

Porota zložená zo siedmich mužov a piatich žien nebola schopná dospieť k verdiktu ani po viac ako 50 hodinách zasadania. Prokuratúra oznámila, že bude požadovať nový proces.

Sedemdesiatdeväťročný Cosby čelil trom bodom obžaloby v prípade neslušného útoku s priťažujúcimi okolnosťami a v prípade uznania viny mu hrozilo až desať rokov vo väzení. V súčasnosti zostáva na slobode na kauciu vo výške milión dolárov.

Zabávač, voči ktorému sa objavili desiatky podozrení, tvrdí, že je nevinný a podľa jeho právnikov bol sexuálny kontakt s Constandtovou konsenzuálny. Prokurátorka Kristen Fedenová v úvode súdneho konania v pensylvánskom Norristowne zdôraznila, že obžalovaným je muž, ktorý svoju moc, svoju slávu a svoje predtým nacvičené metódy využil, aby mladú ženu dostal do stavu, v ktorom sa nemohla brániť, a aby sa tak mohol sexuálne uspokojiť.

Advokát Brian McMonagle Cosbyho charakterizoval ako obľúbeného komika, ktorý svojimi gagmi rozosmial mnoho ľudí. Pripomenul, že žalobkyňa Andrea Costandová informovala políciu o údajnom zneužití až rok po udalosti a uviedla pri tom protirečivé skutočnosti.