Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Predmety, ktoré patrili Bonnie a Clydovi, idú do dražby

Archívna foto páru Bonnie a Clyde. Foto: wikipedia.org

Aukčná spoločnosť RR Auction ponúka predmety známych kriminálnikov vrátane knihy s básňami Bonnie Parkerovej a hodinky patriace Clydovi Barrowovi.

Dallas 20. septembra (TASR) - Predmety, ktoré patrili gangsterskému páru Bonnie a Clyde z amerického štátu Texas, idú do dražby v Bostone. Informovala o tom v piatok agentúra AP.

Aukčná spoločnosť RR Auction ponúka predmety známych kriminálnikov vrátane knihy s básňami Bonnie Parkerovej a hodinky patriace Clydovi Barrowovi. Dvojicu, ktorá sa preslávila počas veľkej hospodárskej krízy, zastrelila po rozsiahlom pátraní polícia v roku 1934 v štáte Louisiana.

Aukčný dom uviedol, že knihu, ktorá ide spolu s ostatnými položkami do dražby v sobotu, Parkerová napísala vo väzení. Podľa výkonného viceprezidenta spoločnosti Bobbyho Livingstona je polovica z básnických textov zjavne originálna.

Medzi ďalšími predávanými predmetmi sú Barrowove hodinky Bulova, ktoré mal na sebe, keď ho zastrelili, návrh plagátu dallaskej polície s "hľadaným" Barrowom, ako aj brokovnica skonfiškovaná po prestrelke v meste Joplin v štáte Missouri v roku 1933, pri ktorej prišli o život dvaja muži zákona a gangsterský pár utiekol.