Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Magazín

Olej z marihuany podnietil vznik nového kozmetického priemyslu

Olej z marihuany. Foto: Tablet.TV

Legalizácia marihuany v niektorých štátoch USA podnecuje dopyt po nových kozmetických prípravkoch, ktoré obsahujú olej z konopných listov.

Bratislava 29. decembra (Tablet.TV) - Niektorí experti z kozmetického priemyslu tvrdia, že je to začiatok nového odvetvia v svete krásy a wellness. Využitie vidia v olejoch na hydratáciu pokožky a v boji proti ekzémom a lupienke. Terapeutický zákrok je zameraný na zmiernenie bolesti a napätia.

Kanabidiol má protizápalové účinky a dnes sa používa v 50 amerických štátoch legálne. Vďaka nemu vznikla prvá kanabisová manikúra a pedikúra, ktorá okrem skrášľovacej procedúry ponúka aj terapeutické a relaxačné účinky. Takto vznikli napríklad kúpeľové bomby, a lieči sa aj pomocou čokoládových cukríkov. Zákazníci po relaxačnom kúpeli, v ktorom je okrem mlieka, cukrovej trstiny aj olej z marihuany, majú pripravenú čokoládovú pochúťku, v ktorej je takisto kanabisový olej.



Podľa odborníkov využitie lekárskej marihuany v kozmetike a zdravotníctve je oveľa viac ako len módny trend. Ide o zrod nového priemyslu. Výrobky, ktoré majú v sebe kanabisový olej, priťahujú novú základňu spotrebiteľov, pretože vyzerajú sviežo a moderne a nepripomínajú historické odbobie hippies.

Podľa praktických lekárov chýbajú klinické dôkazy na potvrdenie faktu, aká výška koncentrácie kanabisového oleja je účinná v týchto produktoch. Radia klientom kozmetických salónov a kanabisových terapií, aby kontrolovali množstvo oleja v produkte. Zároveň však tvrdia, že možnosti využitia kanabisových olejov sú obrovské, pretože môže byť použité aj na podporu post-chirurgickej liečby bolesti a aplikované rôznymi spôsobmi-lokálne, inhaláciou, alebo postrekom.