Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Magazín

Natália Hatalová predstavuje novinku s názvom Vianoce

Speváčka Natália Hatalová. Foto: Printscreen Youtube

K novinke už nakrútila aj videoklip, v ktorom hrá malé dievčatko, psík a sneh.

Bratislava 7. decembra (TASR) – Speváčka Natália Hatalová prichádza s novou vianočnou pesničkou, ktorá dostala názov Vianoce. K novinke už nakrútila aj videoklip, v ktorom hrá malé dievčatko, psík a sneh. TASR informovala PR manažérka Eva Sládková.

„Milujem Vianoce od malička, spájajú sa mi s detstvom, s očakávaním výnimočnej rozprávkovej atmosféry. Vianoce pre mňa znamenajú také malé pozastavenie sa v priebehu roka. Všetko tak rýchlo preletí a sú tu opäť. Ľudia sú si k sebe bližšie, rodina je pokope, špeciálna atmosféra, pečenie, varenie, stromček, polnočná omša... a veľa spomienok na tie minulé Vianoce. K týmto sviatkom u mňa odjakživa neodmysliteľne patrilo aj počúvanie vianočných hitov a vždy som chcela aj vlastnú vianočnú pieseň. Tento rok považujem za veľký míľnik v mojom živote a kedy inokedy by bol najlepší čas splniť si aj tento sen,“ pýta sa Natália Hatalová.

Jej novinka má jednoduchý názov Vianoce. Text si napísala sama, hudbu zložila v spolupráci s výnimočnými hudobníkmi. Splnenie tohto sna trvalo Natálii pomerne dlho, ale to len preto, že chcela, aby jej vianočný song bol dokonalý.

„Vianočné piesne sú vtedy krásne, keď sú jednoduché, ale práve tou jednoduchosťou sú náročné. Pár slovami treba odovzdať čaro a posolstvo lásky. A k tomu hudbu, ktorá to celé podčiarkne. Text vznikal priebežne spolu s piesňou a vlastne úplne spontánne aj s melódiou. Niekedy je ťažké vyhnúť sa osvedčeným frázam a rýmom, pretože veľa viet a slov už bolo v rámci Vianoc vypovedaných. Ja však dúfam, že ten môj text je niečím výnimočný a hlavne je môj,“ dodáva speváčka.

Vianoce Natálie Hatalovej nie sú klasickou piesňou nahrávanou v štúdiu, ale majú inštrumentálne spracovanie. K piesni už mladá umelkyňa stihla nakrútiť klip. Spoluprácu so všetkými zúčastnenými si Natálka pochvaľuje.

„Vždy sa teším, keď môžem pracovať s profesionálmi. Pieseň zložil Matúš Ferko alias Ien Echo, s ktorým sme vytvorili základ celej piesne. Aranžmá a celkové inštrumentálne spracovanie bolo pod taktovkou Andreja Hrušku z Littlebeat. Teším sa, že sa na piesni podieľali také mená ako Igor Ajdži Sabo, Filip Hittrich. Konečný výsledok je teda oveľa inštrumentálnejší ako moje predchádzajúce skladby. Myslím však, že práve takéto podanie si vianočná pieseň zaslúži, dobré a kvalitné spracovanie bez umelých prísad. Na nakrútenie klipu sme čakali celkom dlho, pretože sme chceli sneh a zdalo sa mi ako zázrak, keď napokon na poslednú chvíľu naozaj napadol. Okrem dievčatka je v ňom stredobodom aj psík. Robilo sa s nimi veľmi dobre, obaja boli uvoľnení a celkom si to užívali. Verím, že sa pieseň aj videoklip budú mojim fanúšikom páčiť,“ uzatvára Hatalová.