Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Magazín

Najstaršie univerzitné rádio oslavuje 49-hodinovým nonstop vysielaním

Ilustračná snímka Foto: Martin Ferenčík

Rádio v súčasnosti disponuje moderne vybavených vysielacím štúdiom, ktoré je porovnateľné s tými komerčnými.

Zvolen 26. apríla (TASR) – Najstaršie nepretržite fungujúce univerzitné rádio na Slovensku INRO Zvolen oslavuje už 49. ročník fungovania. V týchto dňoch, 25. až 27. apríla, si jeho členovia a poslucháči výročie pripomínajú 49-hodinovým nonstop vysielaním.

"Nonstopka, ako naše oslavy familiárne nazývame, trvajú vždy toľko hodín, koľko rokov naše rádio oslavuje. Súčasťou je i večierok pre absolventov univerzity, ktorí v rádiu pracovali v minulosti," konštatoval jeho riaditeľ a študent Lesníckej fakulty zvolenskej Technickej univerzity Ján Erdziak.

Podľa člena vysielacieho tímu Ondreja Bajzu rádio začalo svoje vysielanie v tvrdých časoch počiatku normalizácie v roku 1969 a stalo sa pre študentov akýmsi ostrovčekom slobody, čím zostalo dodnes. Za jeho vznik môžu študenti ďakovať najmä starším kolegom z Čiech, ktorí počas štúdia trávili vo Zvolene dlhé obdobia a tie si chceli nejako ozvláštniť. Rádio v súčasnosti disponuje moderne vybavených vysielacím štúdiom, ktoré je porovnateľné s tými komerčnými.