Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Magazín

Na Kube namiešali najväčší kokteil daiquiri

Príprava megakokteilu daiquiri v havanskom bare El Floridita. Foto: TASR/AP

Pokusom o nový zápis do Guinnessovej knihy rekordov si Kubánci pripomenuli dnešné nedožité 113. narodeniny laureáta Nobelovej ceny za literatúru Ernesta Hemingwaya v bare El Floridita v centre Havany.

Havana 22. júla (TASR) - Kubánci si sobotňajšie nedožité 113. narodeniny laureáta Nobelovej ceny za literatúru Ernesta Hemingwaya, ktorý v ich krajine strávil 20 rokov života, pripomenuli pokusom o nový zápis do Guinnessovej knihy rekordov.

Jeho dejisko a forma nemohli byť štýlovejšie.

Príprava megakokteilu daiquiri v havanskom bare El Floridita.
Foto: TASR/AP
Megakoktajl daiquiri, ktorý bol obľúbeným nápojom amerického literáta, totiž 20 barmanov pripravovalo v bare El Floridita. Ide o podnik v starobylom centre Havany, ktorý svojho času pravidelne navštevoval aj Ernest Hemingway.

>Na prípravu rekordného množstva 275 litrov daquiri, ktoré zaplnilo napokon takmer dva metre vysokú nádobu, použili barmani okrem drveného ľadu a citrónu 88 balení bieleho rumu. Z výročného nápoja rozdali viac ako tisícku koktajlov.

Vďaka Hemingwayovi a jeho vzťahu k daiquiri je El Floridita stále jednou z turistami vyhľadávaných atrakcií starobylého centra kubánskej metropoly La Habana Vieja.

Príprava megakokteilu daiquiri v havanskom bare El Floridita.
Foto: TASR/AP