Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Mladí Slováci sa môžu stať tvárami webu Svetových dní mládeže 2013

Foto: TASR/AP

Celosvetové SDM sa prvýkrát konali v roku 1985 v Ríme na podnet pápeža Jána Pavla II. Pápež.

Bratislava 14. júla (TASR) - Mladí ľudia zo Slovenska sa môžu stať tvárami novej internetovej stránky, ktorá bude venovaná príprave na budúcoročné Svetové dni mládeže (SDM) v Rio de Janeiro.

Informoval o tom slovenský komunikačný tím SDM 2013 s tým, že stránka bude obsahovať základné informácie o celosvetovej udalosti, ktoré katolícka cirkev organizuje v rôznych mestách každé dva až tri roky, novinky a zaujímavosti z diania v Brazílii, ale aj zo Slovenska.

Zámerom tímu je, aby webstránka fungovala koncom tohto mesiaca, čo je približne rok pred samotnými SDM. Kampaň, ktorá je prvá svojho druhu v rámci prípravy na SDM na Slovensku, je založená na jednoduchých pravidlách. Každý, kto sa do nej chce zapojiť, musí poslať svoje svedectvo (maximálne 25 slov), meno, vek, mesto, odkiaľ pochádza a vlastnú kvalitnú fotografiu (v jpg formáte) na e-mailovú adresu press@rio13.sk. Komunikačný tím najlepšie posolstvá publikuje na svojej stránke.

SDM v Rio de Janeiro sa uskutočnia od 23. do 28. júla 2013. Na Slovensku bude významnej celosvetovej udalosti predchádzať príprava. Pre tých, čo do Ria nepocestujú, chystá tím koordinárov Národné stretnutie mládeže na Slovensku, ktoré by sa malo uskutočniť v rovnakom termíne, ako stretnutie mladých v Rio de Janeiro. Zámer pripraviť celoslovenské paralelné stretnutie mladých odsúhlasili na poslednom plenárnom zasadnutí biskupi Slovenska.

Celosvetové SDM sa prvýkrát konali v roku 1985 v Ríme na podnet pápeža Jána Pavla II. Pápež. Ten sa usiloval o nadviazanie bližšieho dialógu katolíckej cirkvi s mladými ľuďmi. Naposledy sa mladí stretli minulý rok v Madride, predtým v austrálskom Sydney a v roku 2005 v nemeckom Kolíne nad Rýnom.