Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Miss Turecko zbavili titulu za jej tvít o minuloročnom prevrate

Na snímke 18-ročná Itir Esenová počas súťaže Miss Turecko 2017 21. septembra 2017 v Istanbule. Foto: TASR/AP

Esenová údajne poprela, že účet bol jej.

Ankara 22. septembra (TASR) - Organizátori dnes zbavili Miss Turecko 2017 víťaznej korunky za jej príspevok na Twitteri, ktorý mal uraziť pamiatku 250 ľudí zabitých, keď vzdorovali minuloročnému neúspešnému vojenskému prevratu.

Osemnásťročnej Itir Esenovej odobrali titul deň po tom, ako súťaž krásy vyhrala a získala právo reprezentovať Turecko na súťaži Miss World v Číne. Organizátori ju zbavili korunky pre jej júlový tvít, ktorí označili za "neprijateľný". Turecko bude teraz v Číne reprezentovať druhá v poradí Asli Sümenová.

Média informovali, že Esenová, modelka a univerzitná študentka, vyvolala rozruch na sociálnych médiách svojím vyjadrením na Twitteri v čase, keď sa v krajine konali spomienkové slávnosti za obete pri prvom výročí nevydareného vojenského prevratu.

"Dostala som menštruáciu ráno 15. júla na deň martýrov. Pripomínam si tento deň krvácaním ako symbolom krvi martýrov," znel jej príspevok na Twitteri.

Esenová údajne poprela, že účet bol jej. Avšak podľa hlavného organizátora súťaže Miss Turecko Cana Sandikciogla výbor potvrdil, že je autorkou tvítu. Organizátorom sa dostal jej príspevok do pozornosti až po súťaži a trvalo im celé "hodiny", kým zistili, že ho písala víťazka.