Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Miss Slovensko 2012 Kristína Krajčírová odcestovala na Miss World

Miss Slovensko 2012 Kristína Krajčírová Foto: TASR/Vladimír Benko

O výbavu slovenskej delegátky sa postarali viacerí slovenskí módni návrhári.

Bratislava 18. júla (TASR) - Slovenská kráľovná krásy a úradujúca Miss Slovensko 2012 Kristína Krajčírová odcestovala dnes na prestížnu svetovú súťaž krásy Miss World.

Krajčírová bude Slovensko reprezentovať na 62. ročníku tejto súťaže, ktorý sa koná v čínskej provincii Vnútorné Mongolsko a zúčastnia sa ho víťazky Miss zo 120 krajín sveta. "Budem sa snažiť reprezentovať čo najlepšie a verím, že nám organizátori pripravia zaujímavý program," povedala pre médiá o svojich očakávaniach pred svetovou súťažou Krajčírová.

Delegátky jednotlivých krajín majú dva dni na príchod do mesta Ordos, kde sa bude väčšina programu odohrávať. Potom absolvujú prvé televízne dokrútky a 24. júla ich čaká slávnostné otvorenie a uvítacia večera. Krajčírová chce zabojovať aj v jednotlivých čiastkových disciplínach tejto súťaže, akými sú Miss World Top Model Final alebo Miss World Beach Beauty Final.

O výbavu slovenskej delegátky sa postarali viacerí slovenskí módni návrhári. Spoločenské šaty, ktoré si oblečie počas finálového večera na Miss World, pochádzajú od renomovaného módneho návrhára Lukáša Kimličku. V rámci fashion večera na Miss World, spojeného s voľbou titulu Top Model, uvedie Krajčírová šaty, ktoré pre ňu na mieru ušila víťazka súťaže Brillance Fashion Talent 2011 Andrea Pojezdálová.

V batožine slovenskej krásky nechýbal okrem množstva ďalších večerných a kokteilových šiat ani nádherný kroj, ktorý Krajčírovej do sveta zapožičal súbor Lúčnica. Z prostredia tohto folklórneho súboru pochádza aj choreografia, ktorú slovenská delegátka odprezentuje v rámci predstavenia národných krojov.  

Finálový večer Miss World sa uskutoční 18. augusta a Krajčírovú bude v hľadisku povzbudzovať aj šéfka Miss Slovensko Magdaléna Šebestová, ktorá do Ordosu odcestuje týždeň pred samotným finále.