Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Melania Trumpová si obliekla belasé šaty, pripomínala Kennedyovú

Budúca prvá dáma USA Melania Trumpová upravuje kravatu svojmu synovi Barronovi Trumpovi pred inauguráciu 45. prezidenta Spojených štátov amerických Donalda Trumpa v centre Washingtonu 20. januára 2017. Foto: TASR/AP

Celkovým štýlom si Melania vyslúžila prirovnanie k svojej dávnejšej predchodkyni, bývalej prvej dáme a zároveň niekdajšej módnej ikone Jacqueline Kennedyovej-Onassisovej.

Washington 20. januára (TASR) - Prvá dáma Spojených štátov Melania Trumpová si na dnešnú inauguráciu svojho manžela obliekla belasý kašmírový kabátik a šaty s falošným rolákom od značky Ralph Lauren, ktorá navrhovala aj viacero nohavicových kostýmov pre Hillary Clintonovú.

"Bolo pre nás dôležité zachovať a osláviť tradíciu vytvárania kultového amerického štýlu pre túto príležitosť," uviedla samotná módna spoločnosť.

Melania mala vlasy jemne vyčesané dohora a jej outfit dopĺňali aj vysoké semišové rukavice taktiež v nebovo modrej farbe a rovnako sfarbené topánky na ihličkovom podpätku.

Nastupujúci americký prezident Donald Trump so svojou manželkou Melaniou prichádzajú na bohuslužbu do Episkopálneho kostola sv. Jána vo Washingtone 20. januára 2017.
Foto: TASR/AP


Celkovým štýlom si Melania vyslúžila prirovnanie k svojej dávnejšej predchodkyni, bývalej prvej dáme a zároveň niekdajšej módnej ikone Jacqueline Kennedyovej-Onassisovej, ktorá si na inauguráciu svojho manžela Johna F. Kennedyho v roku 1961 obliekla bledomodré šaty s klobúkom bez striešky v rovnakej farbe.

Ešte pred slávnostným ceremoniálom na Kapitole Trumpovcov privítali na rannom čaji v Bielom dome dosluhujúci prezident Barack Obama s manželkou Michelle, ktorá mala na sebe červenohnedé šaty s krátkym rukávom.

Prvorodená dcéra nového prezidenta Ivanka Trumpová si na inauguráciu svojho otca obliekla biele šaty značky Oscar de la Renta, na ktoré si pripla malý odznak s americkou vlajkou. Biele šaty a dvojradový kabát zvolila aj Trumpova mladšia dcéra Tiffany.

Trumpova niekdajšia demokratická súperka o prezidentský úrad Hillary Clintonová prišla taktiež v bielych šatách od Ralpha Laurena a vo farebne zladenom kabáte.

Celkom odlišný štýl si dnes zvolila Trumpova poradkyňa Kellyanne Conwayová, ktorá na inauguráciu dorazila v bielo-modro-červenom kabáte vo vojenskom štýle od módnej značky Gucci s gombíkmi v tvare mačacích hláv a na hlave mala červený klobúčik. Svoj odev ona sama opísala ako "Trumpovo revolučné oblečenie". Viacerí ho však prirovnávajú skôr k uniformám vojakov z baletu Luskáčik.