Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Medovina Barrique f. Apimed strieborná na súťaži v San Franciscu

Foto: APIMED

Najnovšia medovina slovenskej firmy APIMED s názvom Barrique sa v dňoch 14. až 16. júna 2013 zúčastnila jednej z najväčších a najprestížnejších vinárskych výstav v USA. Okamžite zažiarila.

Dolná Krupá 24. júla (OTS) - Medovina, ktorá je na trhu len niekoľko týždňov, si zo svojej prvej medzinárodnej výstavy San Francisco International Wine Competition priniesla domov striebornú medailu.
Viac informácií o súťaži a výsledkoch nájdete na http://www.sfwinecomp.com/pdfs/Results_win_2013.pdf (5. Strana)

Medovina „Barrique“ z agátového medu je zlatistej farby s jemnou vôňou po koňaku prechádzajúcou do vône prezretej žltej hrušky. Chuť je plná, šťavnatá, v dochuti sa objavuje jemná vanilka a čokoláda po barikovom sude. V tejto medovine sa elegantne snúbi lahodná chuť a jemný buket agátového medu s vanilkovo čokoládovými tónmi barikového suda. Táto medovina dozrievala 6 mesiacov v barikových sudoch.

Foto: APIMED
Firma APIMED ju ponúka v limitovanej edícii po 1 200 fliaš z 3 rôznych druhov duba. Prvá 1 200 kusová šarža je z barikových sudov z amerického duba. Nasledovať bude 1 200 fliaš z francúzskeho duba a nakoniec bude uvedená do predaja medovina, ktorá ležala v barikovom sude zo slovenského duba značky Boswell Polónyi. Francúzsky a slovenský dub sú si chuťovo dosť podobné extraktívnejšie s vôňou čokolády a dochuťou po dreve. Americký dub je „whiskovitejší“ s jemnou dochuťou vanilky, preto s ním firma začala ako s prvým.

Barikovú medovinu sa odporúča piť vychladenú pri teplote 12-16◦C zo skleného pohára tulipánového tvaru, kde sa v jeho zúženom ústí nádherne rozvinie buket barikovej medoviny.

Medovinu od spoločnosti APIMED je možné nájsť vo vlastných predajniach v Trnave a v Bratislave a vo vybraných obchodoch, vinotékach a darčekových predajniach, zoznam sa nachádza na www.apimed.sk v sekcii Predaj / Predajné miesta / mapa. Medovinu je možné zakúpiť aj vo firemnom e-shope http://apimed.sk/eshop/medovina