Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Magazín

Kanadský spevák Justin Bieber dostal zákaz koncertovať v Číne

Kanadský spevák Justin Bieber. Foto: TASR/AP

Vyplýva to z vyhlásenia pekinského úradu pre kultúru, podľa ktorého sa hudobník "nevhodne správa".

Berlín 22. júla (TASR) - Kanadský popový spevák Justin Bieber si vyslúžil zákaz vystupovať v Číne. Vyplýva to z vyhlásenia pekinského úradu pre kultúru, podľa ktorého sa hudobník "nevhodne správa".

"Justin Bieber je talentovaný, ale aj kontroverzný mladý zahraničný spevák," napísal úrad na svojej webovej stránke v odpovedi na otázku jedného z návštevníkov stránky. Toho zaujímalo, prečo spevák nemá v rámci svojej nadchádzajúcej šnúry koncertov v Ázii naplánovanú ani jednu zastávku v Číne.

"Je zrejmé, že pri viacerých príležitostiach v zahraničí sa [Justin Bieber] nevhodne správal na verejnosti a že aj v domovskej krajine sa jeho správanie počas vystúpení stretlo s nevôľou verejnosti ... Nie je vhodné, aby sa takéto nevhodné správanie prenášalo do múzických umení v Číne," uviedol úrad v stanovisku.

Pravdou je, že v roku 2013 idol tínedžeriek Bieber vystúpil v Pekingu, Ta-liene a Šanghaji. O rok nato však svojich čínskych fanúšikov a najmä úradníkov nahneval, keď zverejnil fotografie zo svojej návštevy kontroverznej svätyne Jasukuni v Japonsku, ktorá podľa Číny aj Južnej Kórey oslavuje vojnových zločincov.