Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Hasiči z viacerých krajín si v piatok zmerajú sily v behu do schodov

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Na podujatí sa zúčastní 55 súťažiacich dvojíc z HaZZ, pracovníci závodných hasičských útvarov a členovia dobrovoľných hasičských zborov obcí zo Slovenska, Česka a Maďarska.

Bratislava 15. augusta (TASR) - Hasiči z viacerých krajín si v piatok (17.8.) zmerajú sily v behu do schodov vo výškovej budove RTVS v bratislavskej Mlynskej doline. Konať sa tu totiž bude 19. ročník medzinárodnej súťaže Memoriál Vladimíra Ružičku - Schody 2018. TASR o tom informovali z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Organizátorom súťaže je Hasičský a záchranný útvar (HaZÚ) hlavného mesta v spolupráci so Športovým klubom HaZÚ Bratislava a pod záštitou Krajského riaditeľstva HaZZ v Bratislave.

"Ide o súťaž dvojčlenných družstiev hasičov v behu do 22. nadzemného podlažia výškovej budovy, s osobnými ochrannými pracovnými prostriedkami a za použitia autonómnych dýchacích prístrojov," spresnili organizátori.

Na podujatí sa zúčastní 55 súťažiacich dvojíc z HaZZ, pracovníci závodných hasičských útvarov a členovia dobrovoľných hasičských zborov obcí zo Slovenska, Česka a Maďarska.