Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Nepálčan je držiteľom Guinessovho rekordu za najdlhšiu talk show

Moderátor Rabi Lamichhane Foto: TASR/blu.stb.s-msn.com

Nepálsky moderátor Rabi Lamichhane vysielal televízny program o Nepále ako Budhovom rodisku nepretržitých 62 hodín a 12 minút.

Kátmandú 14. apríla (TASR) - Nepálsky televízny moderátor si v sobotu zabezpečil zápis do Guinessovej knihy rekordov za doteraz najdlhšiu talk show v svetovej televíznej histórii.

Moderátor Rabi Lamichhane si rekord vyslúžil televíznym programom o Nepále ako Budhovom rodisku odvysielanom na miestnej stanici News24. Ako uviedla agentúra DPA, program sa začal vo štvrtok ráno, trval nepretržitých 62 hodín a 12 minút a skončil sa až v sobotu v noci, presne v deň, keď si krajina pripomína vstup do nového roka, ktorý v Nepále tradične pripadá na obdobie medzi 12.-15. aprílom.

Súčasťou programu boli rozhovory s politikmi, slávnymi osobnosťami a novinármi. Okrem toho doň boli zaradené Skype telefonáty s Nepálčanmi z rôznych kútov sveta. Preberali sa náboženské, politické aj spoločenské témy.

Počas trvania programu Lamichhane oddychoval len počas päťminútových prestávok medzi rozhovormi s hosťami a jedol priamo pred kamerami. Zaujímavé bolo tiež sledovať, ako na tvári na začiatku nahladko oholeného moderátora postupne narástlo strnisko.

Držiteľom doterajšieho svetového rekordu bolo ukrajinské televízne duo so spoločnou šou na ukrajinskej stanici Channel 5, ktorá trvala nepretržitých 52 hodín.