Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Magazín

OBRAZOM: Momentky zo života módneho mága Lagerfelda

Na archívnej snímke z 22. novembra 2018 Karl Lagerfeld pózuje v Paríži. Foto: TASR/AP

Pozrite si zábery, ktoré zachytávajú život slávneho umelca Karla Lagerfelda.

Bratislava 23. februára (TASR/Teraz.sk) - Karl Otto Lagerfeld sa narodil 10. septembra 1933 nemeckom Hamburgu. V 19-tich zatúžil opustiť rodinné panstvo, ku ktorému prislúchalo 12.000 akrov pôdy, a rozhodol sa odcestovať do Paríža.
Dvadsaťjedenročného talentovaného Lagerfelda objavil v roku 1955 Piere Balmain. Ikonický návrhár zomrel v utorok 19. februára vo veku 85 rokov v nemocnici v Paríži. Lagerfelda v piatok vo Francúzsku po smrti spopolnili a splnili tak jeho poslednú vôľu. Lagerfeldov popol má byť rozptýlený spolu s časťou popola Jacqua de Baschera, jeho veľkej životnej lásky, ktorý zomrel na AIDS v roku 1989.

Na archívnej snímke z 30. novembra 1953 nemecký módny návrhár Karl Lagerfeld pózuje s neznámou modelkou v Nemecku.
Foto: TASR/AP


Na archívnej snímke z 29. novembra 1973 nemecký módny návrhár Karl Lagerfeld pózuje s modelkami v nemeckom meste Krefeld.
Foto: TASR/AP


Na archívnej snímke z 29. júla 1982 nemecký módny návrhár Karl Lagerfeld pózuje počas prezentácie svojej vône KL v Hamburgu.
Foto: TASR/AP


Na archívnej snímke z 5. októbra 1985 nemecký módny návrhár Karl Lagerfeld prichádza na otvorenie výstavy do rímskej Národnej galérie moderného umenia pri príležitosti 20. výročia spolupráce medzi Lagerfeldom a módnou značkou Fendi.
Foto: TASR/AP


Na archívnej snímke z 19. októbra 1995 nemecký módny návrhár Karl Lagerfeld a modelky zľava MAeričanka Cindy Crawfordová, Kanaďanka Linda Evagelistová a Nemka Claudia Schifferová pózujú na konci módnej prehliadky značky Chanel na sezónu jar -leto v Paríži.
Foto: TASR/AP


Nemecký módny návrhár Karl Lagerfeld máva po skončení svojej módnej prehliadky pre značku Chanel na sezónu jar - leto 2013 v Paríži, 2. októbra 2012.
Foto: TASR/AP



Na archívnej snímke z 2. októbra 2018 riaditeľka kreatívneho štúdia značky Chanel Virginia Viardová a nemecký módny návrhár Karl Lagerfeld pózujú po prezentácii módnej kolekcie značky Chanel na jar - leto 2019 v Paríži.
Foto: TASR/AP