Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Danny DeVito a Rhea Perlmanová sa po 30 rokoch manželstva rozišli

Danny DeVito a jeho už bývalá manželka Rhea Perlmanová Foto: TASR/AP

Herecký pár spoločne založil televíznu a filmovú produkčnú spoločnosť Jersey Films, ktorá vyrobila také filmy ako je Pulp Fiction (1994) či Erin Brockovichová (2003).

Los Angeles 9. októbra (TASR) - Herci Danny DeVito a Rhea Perlmanová sa rozišli po 30 rokoch manželstva, oznámil v pondelok DeVitov hovorca Stan Rosenfeld. Podrobnosti neuviedol.

Pol druha metra vysoký herec, režisér a producent Danny DeVito, ktorý vo filme Miloša Formana Prelet nad kukučkiným hniezdom stvárnil jedného z pacientov, a Rhea Perlmanová sa zobrali v roku 1982 a majú tri dospelé deti.

Do širšieho povedomia sa herec talianskeho pôvodu dostal v USA postavou despotického dispečera v televíznom seriáli Taxi (1978-1983), za ktorú dostal cenu Emmy a Zlatý Glóbus. V zahraničí ho diváci zaregistrovali v dobrodružných filmoch Honba za diamantom a Honba za klenotom Nílu v polovici 80. rokov. V súčasnosti exceluje v televíznom seriáli It's Always Sunny in Philadelphia, v ktorom stvárnil majiteľa baru. Vlani dostal herec talianskeho pôvodu svoju hviezdu na hollywoodskom chodníku slávy.

Spoločne s manželkou si zahrali napríklad v detskom filme Matilda (1986).

Manželia spoločne založili televíznu a filmovú produkčnú spoločnosť Jersey Films, ktorá vyrobila také filmy ako je Pulp Fiction (1994) či Erin Brockovichová (2003).