Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Ďalšia francúzska herečka by chcela byť Ruskou, Bardotová s ultimátom

Brigitte Bardotová Foto: TASR/AP

Bardotovú rozhneval spôsob, akým chcú naložiť so životmi dvoch slonov v Lyone.

Paríž 4. januára (TASR) - Francúzska herečka Brigitte Bardotová sa chce kvôli ochrane zvierat stať občiankou Ruska - takto sa snaží zachrániť pred utratením dva choré slony. Informovala dnes o tom tlačová agentúra DPA.

V liste, ktorý má k dispozícii tlačová agentúra AFP, napísala 78-ročná herečka, že ak oba slony - Baby a Népal - v Lyone usmrtia, požiada o ruské občianstvo. Ujde tak z krajiny, ktorá je len "hrobom zvierat".

O osud slonov sa už zaujímala aj monacká princezná Stéphanie. Oba hrubokožce sú choré na tuberkulózu a z rozhodnutia francúzskych úradov by mali byť utratené. Proti tomu však protestujú ochrancovia zvierat.

O ruské občianstvo už požiadal francúzsky herec Gérard Depardieu, ktorý sa vyznal z lásky k Rusku. Uviedol, že zbožňuje ruskú kultúru i históriu. Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok oficiálne podpísal príslušný dekrét o udelení občianstva Depardieuovi.

Herec sa vo Francúzsku ocitol pod paľbou kritiky po tom, ako sa kvôli daniam presťahoval do Belgicka a oznámil, že sa vzdá aj francúzskeho občianstva.