Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

VIDEO: Bradatá speváčka Conchita Wurst priznala, že má vírus HIV

Víťazka pesničkovej súťaže Eurovision Song Contest 2014 Conchita Wurst. Foto: TASR/AP

Conchita Wurst, bradatá rakúska speváčka, za ktorou sa skrýva interpret známy pod občianskym menom Thomas Neuwirth, triumfovala v Eurovíznej pesničkovej súťaži v roku 2014.

Viedeň 16. apríla (TASR) - Rakúska víťazka Eurovíznej pesničkovej súťaže, speváčka Conchita Wurst, priznala, že má vírus HIV. Zverejnila to v príspevku na sociálnej sieti Instagram s tým, že k tomuto kroku bola prinútená vyhrážkami svojho bývalého partnera. Informovala o tom v noci na pondelok agentúra DPA.



"Bola som HIV pozitívna niekoľko rokov," napísala Wurstová. "Toto (priznanie) je v súčasnosti pre verejnosť nepodstatné, ale môj expriateľ sa mi vyhrážal, že túto súkromnú informáciu zverejní," vysvetlila Wurstová. Podľa nej tak urobila preto, lebo nikto nemá právo sa jej vyhrážať a ovplyvňovať jej život.

Povedala, že od chvíle, čo jej HIV diagnostikovali, sa však liečila a vírus bol u nej mnoho rokov pod hranicou zistiteľnosti - a preto HIV nemohla preniesť.

"Dúfam, že týmto dodám ostatným odvahu," dodala v závere svojho príspevku.

Conchita Wurst, bradatá rakúska speváčka, za ktorou sa skrýva interpret známy pod občianskym menom Thomas Neuwirth, triumfovala v Eurovíznej pesničkovej súťaži v roku 2014 s piesňou Rise Like a Phoenix.