Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Magazín

Rekordman v zoskoku F. Baumgartner priletel do Bratislavy po nové auto

Na snímke Felix Baumgartner a predseda predstavenstva VW SK Albrecht Reimold (vpravo) pózujú s automobilom. Foto: TASR/Štefan Puškáš

V bratislavskom závode VW si prevzal špeciálne upravený Volkswagen Touareg V8 TDI s výkonom 370 koní.

Bratislava 14. júla (TASR) - Extrémny športovec Rakúšan Felix Baumgartner, ktorý sa preslávil najmä skokom zo stratosféry a stal sa tak prvým človekom na svete, ktorý skočil z výšky viac ako 39 kilometrov, si dnes v bratislavskom Volkswagene prevzal špeciálny Volkswagen Touareg. Vozidlo mu odovzdal predseda predstavenstva a generálny riaditeľ a. s. Volkswagen Slovakia (VW SK) Albrecht Reimold.

Baumgartner vytvoril nový svetový rekord vo voľnom páde a stal sa vôbec prvým človekom na svete, ktorý prekonal rýchlosť zvuku bez pomoci akéhokoľvek zariadenia. Približne za 40 sekúnd dosiahol rýchlosť 1179 kilometrov za hodinu.

Ako povedal pri dnešnej slávnosti šéf slovenského Volkswagenu, extrémne výkony si zaslúžia aj mimoriadne vozidlo. A tým je špeciálne upravený Volkswagen Touareg V8 TDI s výkonom 370 koní. Jeho výnimočnosť podčiarkuje aj špeciálna titánovostrieborná metalíza vo farbe kapsule, z ktorej Felix Baumagartner zoskočil zo stratosféry.

Felix Baumgartner so svojím novým VW Touareg


Na otázku novinárov, či by si takýto skok zopakoval, 45-ročný športovec v odpovedi zdôraznil, že on už si svoje sny splnil a prekonanie ním dosiahnutých rekordov nechá na mladších.



V súčasnosti pracuje ako pilot helikoptér pre nemenovanú spoločnosť a jeho ďalším snom je stať sa pilotom záchranárom.