Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Austrália vyšle na Eurovíziu 2018 aborigénku Jessicu Mauboyovú

Jessica Mauboyová. Foto: wikipedia.org

Pre speváčku to nebude debut na scéne podujatia, na ktorej vystúpila ako hosť v roku 2014 v Kodani. Bolo to vtedy po prvý raz, čo sa na Eurovíznej pesničkovej súťaži zúčastnila neeurópska krajina.

Sydney 11. decembra (TASR) - Austráliu bude na Eurovíznej pesničkovej súťaži 2018 reprezentovať speváčka z radov domorodých obyvateľov - aborigénov. Informovali o tom v pondelok tamojšie médiá.

"Som veľmi hrdá na to, že budem moju krajinu oficiálne reprezentovať, a trochu nervózna hlavne v súvislosti s mojimi šatami," dala najavo prostredníctvom sociálnych sietí 28-ročná Jessica Mauboyová, ktorá naznačila, že do toho dá v Lisabone skutočne všetko.

Pre speváčku to však nebude debut na scéne podujatia, na ktorej vystúpila ako hosť v roku 2014 v Kodani. Bolo to vtedy po prvý raz, čo sa na Eurovíznej pesničkovej súťaži zúčastnila neeurópska krajina.

V Austrálii sa niekdajšia Veľká cena Eurovízie, teraz známa pod spomínaným názvom, teší už desaťročia značnej popularite. Tamojšia televízna spoločnosť SBS ju 30 rokov vysiela napriek časovému posunu v priamom prenose, ktorý vani sledovali viac ako tri milióny austrálskych divákov.

Austrálski súťažiaci sa v uplynulých troch rokoch vždy umiestnili v TOP 10 finále.

Finále Eurovíznej pesničkovej súťaže v Lisabone sa uskutoční 12. mája 2018.