Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Z. Troška natáča druhý diel komédie Babovřesky

Nová komédia Babovřesky 2 je 22. filmovým počinom a desiatou filmovou komédiou režiséra Zdeňka Trošku.

Bratislava 18. mája (TASR) - Do roka a do dňa - tak znel po februárovej premiére sľub režiséra a scenáristu Zdeňka Trošku, spoluscenáristu a asistenta réžie Marka Kališa a producentky Dany Volákovej. Tvorcovia snímky Babovřesky, aneb z dopisu venkovské drbny vtedy vyhlásili, že pokiaľ bude ich letná, bláznivá a typicky juhočeská komédia úspešná a divákom sa bude páčiť, stretnú sa na nakrúcaní nového dielu.

Film v Českej republike a na Slovensku videlo už viac než 750.000 návštevníkov kín (z toho v SR 103.000 divákov) a tak sa krátko po šesťdesiatych narodeninách Zdeňka Trošku rovnakí tvorcovia a herci stretnú v rovnakých lokalitách. Prvá klapka natáčania pokračovania divácky úspešnej komédie padne 24. mája ráno v juhočeskom Pištíne, kde sú po minulom roku na filmárov už zvyknutí.

"Keď sme začínali s natáčaním prvého dielu, vedeli sme, že sa to ľuďom hádam bude páčiť, že sa pri tom budú baviť. Nečakali sme však, že úspech bude taký obrovský a že si diváci, ale aj herci 'vynútia' druhý diel. A ja som za to nesmierne rád!," uviedol pre médiá Zdeněk Troška s tým, že je to jeho najväčšia odmena za film. "To je môj najväčší Oscar. To je môj najväčší honorár - spokojný a nadšený divák. Budeme sa snažiť, aby dvojka bola nemenej veselá, ale tiež napínavá. A aby všetkým zasa tiekli slzy, a to od smiechu," odkázal režisér milovníkom klasických "troškovských" komédií.

Čerstvý jubilant Zdeněk Troška tak tohtoročné leto bude tráviť podľa vlastných slov na tej najkrajšej dovolenke. "Budeme predsa na pľaci, v krásnej juhočeskej malebnej prírode, s milými ľuďmi, priateľmi, ktorí nielen pracujú, ale pri tom sa ešte skvelo bavia."

Nová komédia Babovřesky 2 je 22. filmovým počinom a desiatou filmovou komédiou režiséra Zdeňka Trošku. Scenár k snímke podľa námetu Ľuboša Draganovského napísal Z. Troška a Marek Kališ. Na výsledok filmu Babovřesky 2 sa diváci budú môcť prísť pozrieť do kín 20. februára 2014. TASR informovala Zuzana Szabóová zo spoločnosti Bontonfilm.