Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

VRATKO ROHOŇ: Viac budem muzikantom ako komerčným letcom

Vratko Rohoň Foto: TASR/Miroslav Košírer

Tento rok by chceli INEKAFE vydať aj spomínaný nový album. Zatiaľ majú podľa slov frontmana hotových asi polovicu skladieb.

Bratislava 12. februára (TASR) - Posledných päť rokov bol viac pilotom lietadla ako hudobníkom. Situácia sa však zmenila a Vratko Rohoň, frontman, spevák a gitarista punk-rockovej kapely INEKAFE sa z oblakov a kokpitu lietadla vracia späť na koncertné pódiá. "Tento rok sa to asi zlomilo. Viac budem muzikantom ako komerčným letcom, licencie, ktoré treba, si budem, samozrejme, udržiavať. Keď bude čas a príležitosť, tak si rád niekde zaletím," uviedol v rozhovore pre TASR Vratko, ktorý sa chce momentálne viac venovať hudbe, fanúšikom a koncertom.

"Už teraz je nabukovaných nejakých 30 - 40 koncertov na leto, čiže bude to pre mňa trošku ťažšie v rámci sezóny lietať, takže chvíľu ostanem na zemi a potom sa uvidí, čo ďalej," vyhlásil spevák a gitarista, ktorý s kapelou INEKAFE skončil v roku 2006 a uprednostnil lietanie. V súčasnosti upravuje svoje profesné ambície aj kvôli zmene životného štýlu.

"Je tam kopec faktorov. Teraz som lietal, dá sa povedať, sústavne nejaké štyri roky nonstop. Bol som stále v zahraničí, viac som spal na hotelových izbách ako doma," vysvetľuje rocker. "Vycítil som, že teraz je trošku času vrátiť sa, doma si posanovať, porobiť nejaké veci a zase sa tu zohriať a upokojiť na zemi," doplnil frontman kapely, ktorá momentálne opäť dostala chuť koncertovať, pripravuje pesničky na nový album a cíti podporu svojich priaznivcov. Na obľúbenej sociálnej sieti má takmer 77.000 fanúšikov.

"Baví nás to, hráme, snažíme sa zdokonaľovať, fanúšikovská základňa sa nám rozrastá. Chceme sa dostať do Poľska, máme aj nejaké festivaly na tento rok zjednané, kluby, takže je to pre nás výzva," pochválil sa Vratko Rohoň a zároveň pripustil, že rozhodnutie oživiť kapelu nemusí byť dlhodobé: "Keď sa nám to bude zdať, že to už je veľa, že treba trošku vypustiť, čo tiež treba vedieť správne vycítiť a dať si pauzu, tak zase budeme riešiť. Forus pôjde asi variť do Londýna, tak ako varí, a ja pôjdem asi lietať."

Tento rok by chceli INEKAFE vydať aj spomínaný nový album. Zatiaľ majú podľa slov frontmana hotových asi polovicu skladieb. Ak vzniknú ďalšie, ktoré platňu doplnia, v novembri by sa nové pesničky mohli nahrávať: "Na zimu by sme zaliezli do štúdia a uvidíme."