Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Vo víkendovom kinorebríčku jednoznačne vedie bondovka Skyfall

Daniel Craig ako James Bond v bondovke s názvom Skyfall. Foto: TASR/AP

Celosvetovo už Skyfall priniesol do pokladníc kín 500 miliónov dolárov.

Los Angeles 12. novembra (TASR) - Najnovší film o tajnom agentovi Jamesovi Bondovi, ktorého stvárnil Daniel Craig, jednoznačne cez víkend kraľoval v americkom filmovom rebríčku, uviedla dnes tlačová agentúra DPA.

V poradí 23. "bondovka" Skyfall od piatku do nedele zarobila takmer 88 miliónov dolárov (takmer 68 miliónov eur). Film tak zlomil rekord, špión jej veličenstva nechal všetkých súperov za sebou.

Predchádzajúci film o agentovi 007 - Quantum of Solace - zarobil na úvod v kinách v USA a v Kanade 68 miliónov dolárov. Casino Royale v roku 2006 vytiahlo z vreciek divákov 40 miliónov dolárov.

Celosvetovo už Skyfall priniesol do pokladníc kín 500 miliónov dolárov. Na budúci víkend však môže "bondovku" zosadiť z prvého miesta v amerických kinách piate a posledné pokračovanie ságy Twilight.

Na druhom mieste bol tento víkend animovaný príbeh Wreck-It Ralph (Ralph Rozbi-to), ktorý zarobil 33 miliónov dolárov. Komédii o "zlom chlapcovi", čo sa chce stať hrdinom, prepožičali svoje hlasy v Európe menej známi John C. Reilly a Sarah Silvermanová.

Letecká dráma Flight s hercom Denzelom Washingtonom sa so zárobkom 15 miliónov dolárov dostala na tretie miesto víkendového rebríčka.

Oscarový herec stvárnil vo filme pilota, ktorého po neobyčajnej havárii lietadla preživší oslavujú ako hrdinu. Potom vysvitne, že prepadol drogám a alkoholu.