Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Basketbalista LeBron James si zahrá vo filme Space Jam 2

LeBron James, na snímke uprostred. Foto: TASR/AP

V pôvodnom filme z roku 1996 zažiarila legenda basketbalu Michael Jordan a kreslené postavičky okolo zajka Bugsa Bunnyho.

Los Angeles 20. septembra (TASR) - Americký režisér Ryan Coogler sa spojil s americkým basketbalistom LeBronom Jamesom, aby spolu natočili dlhoočakávané pokračovanie filmu Space Jam (Hviezdny smeč). S odvolaním sa na časopis The Hollywood Reporter o tom v stredu informovala agentúra AP.

V pôvodnom filme z roku 1996 zažiarila legenda basketbalu Michael Jordan a kreslené postavičky okolo zajka Bugsa Bunnyho.

Jamesova produkčná spoločnosť SpringHill Entertainment v stredu na Twitteri napísala, že Coogler, ktorý sa preslávil najmä blockbusterom o superhrdinovi Black Panther, bude Space Jam 2 produkovať a Terence Nance sa ujme režisérskej taktovky. Podľa amerického časopisu je natáčanie predbežne plánované na rok 2019, v čase keď bude mať najvyššia americká basketbalová liga NBA sezónnu prestávku.

Pre basketbalistu Los Angeles Lakers to bude prvá hlavná úloha vo filme. V roku 2015 sa úspešne objavil vo vedľajšej roli v komédii Vykoľajená (Trainwreck).