Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Tatranské prostredie bolo pre K.Gotta oázou

Na snímke Karel Gott spieva so sprievodnou kapelou počas svojho koncertu v sále Grand Hotela Kempinski na Štrbskom Plese Foto: TASR/Oliver Ondráš

S Karlom Gottom sa podľa PR manažérky Grand Hotela Kempinski na Štrbskom Plese Kataríny Ferenčíkovej veľmi dobre spolupracovalo a nemal žiadne výraznejšie požiadavky.

Vysoké Tatry 28. júla (TASR) – Do jedného z tatranských hotelov zavítal v sobotu (27.7.) večer vzácny hosť, český viacnásobný Zlatý slávik Karel Gott tu odohral jeden zo svojich koncertov. Ako sám povedal, takéto komornejšie predstavenia, kedy má s divákmi bezprostredný kontakt, má veľmi rád.

"Som vďačný, že som mal na československom turné plné športové haly, kam prišli ľudia, ktorí vôbec nemohli vidieť na scénu, avšak aj tak sa rád vraciam k takémuto intímnemu prostrediu. Je to úplne iný koncert, iný druh, je to iné, keď si s divákmi vidíme do tváre a vymieňame si emócie," povedal Gott novinárom po skončení koncertu s tým, že sa v Tatrách cítil veľmi dobre a oproti teplu, ktoré je teraz v Prahe, bolo tatranské prostredie pre neho oázou.



"Dobre som sa vyspal, dobrá pohostinnosť tu bola, nádherní ľudia okolo mňa, a to muselo byť vidieť aj na mojom koncerte, že som spieval s obrovskou chuťou a energia sa dostavila. Dúfam, že sa takéto niečo ešte zopakuje," dodal spevák. Koncert v komornom prostredí hotelového salóniku za účasti asi dvoch stoviek hostí si veľmi užil, a to aj vďaka publiku, ktoré veľmi pozitívne reagovalo na jeho vystúpenie. Na záver nesmelo chýbať standing ovation a český slávik dostal od hotela aj tortu v tvare kľúča, takže dvere tu má kedykoľvek otvorené.

Predstavenie si v spoločnosti priateľov prišiel pozrieť aj slovenský hokejový reprezentant Ľubomír Višňovský, ktorý síce nepoznal všetky Gottove piesne, vystúpenie českej hviezdy sa mu však veľmi páčilo. "Musím povedať, že spoluhráč zo Slovana Mišo Vondrka je jeho veľký fanúšik, takže pesničky pána Gotta sme počúvali v kabíne. Koncert bol výborný, veľmi som sa bavil a klobúk dole pred Karlom, v jeho veku má výbornú kondíciu a ja som si užil jeho koncert," povedal Višňovský po koncerte.

S Karlom Gottom sa podľa PR manažérky Grand Hotela Kempinski na Štrbskom Plese Kataríny Ferenčíkovej veľmi dobre spolupracovalo a nemal žiadne výraznejšie požiadavky. "On ako osoba je naozaj veľmi príjemný, musím povedať, že hoci prišiel do nášho hotela v neskorých večerných hodinách, tak s nami ešte sedel, rozprával sa a nielen o témach týkajúcich sa hudby," zhodnotila Ferenčíková s tým, že práve známy český spevák je doposiaľ najvzácnejším hosťom hotela, ktorý tu spieval.