Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

T. Pauhofová, I. Malachovská, S. Müllerová pokrstili Príbehy z kabelky

Edíciu určenú najmä ženám v januári tohto roka odštartovalo vydavateľstvo Ikar.

Bratislava 23. mája (TASR) - Šesť kníh z edície Príbehy z kabelky dnes v Bratislave uviedli do života herečka Táňa Pauhofová a moderátorky Iveta Malachovská a Soňa Müllerová. Edíciu určenú najmä ženám v januári tohto roka odštartovalo vydavateľstvo Ikar. Prináša v nej predovšetkým tituly, v ktorých ústredným motívom je vzťah muža a ženy v rôznych podobách, knižky, v ktorých dominujú na jednej strane romantika a láska, na strane druhej partnerské nezhody, nevera, rozchody, životné víťazstvá i pády.

Krstným otcom "kabelkovej" edície sa stal Matej Rudinský, ktorý názov edície písanej ženami a určenej ženám sám vymyslel. "Kabelka je podľa mňa taký samostatný ženský svet, tam človek nájde všeličo. Často malé kabelky obsahujú prekvapivo veľa vecí, odzrkadľuje to každú ženu," komentoval vznik názvu Rudinský, ktorý štyri zo šiestich nových kníh plných citových otrasov a silných emócií ilustroval.

Príbehy z kabelky popri obsahovej stránke spája aj vizuálne podobná grafika obálok. Čitateľky, ktoré obľubujú tento žáner, sa tak môžu lepšie orientovať pri výbere kníh. Všetky knižky z tejto edície vychádzajú ako paperbacky. Doteraz vyšlo šesť titulov - Žena vplyvného muža od Adriany Macháčovej, Rozvod od Sáry Navarovej, kniha Zlodeji bozkov od Martiny Monošovej, Za tie prachy to stálo od Silvie Koscelanskej, Jedného pekného dňa od Silvie Havelkovej a čerstvý titul Milenec od autorky Mariky Studeničovej. Všetkých šesť knižiek pokrstili známe tváre originálnym spôsobom - vysypaním kabelky na stôl. Jedna z troch sudičiek Iveta Malachovská vyprevadila nové tituly do života slovami: "Veľmi by som si želala, aby ženy, ktoré rozmýšľajú nad svojím osudom, majú nejaké problémy, našli možno odpovede na svoje otázky, čo v živote neurobiť, alebo naopak, čo vo svojom živote urobiť, aby boli šťastné."

Novú edíciu komentovala pre TASR riaditeľka Ikaru Valéria Malíková: "Do vydavateľstva nám prichádza veľa ponúk na romány, ktoré sú o živote, o vzťahoch medzi ľuďmi, o láske, nevere, o vzťahoch medzi rodičmi, deťmi. Preto sme sa rozhodli, že prinesieme na trh tieto knihy v trošku inom oblečení." Ako ďalej poznamenala, nová edícia bude na pultoch kníhkupectiev rozoznateľná. "Sú to knižky pre ženy, moderne upravené, moderne a sviežo napísané, taký nový vietor. Do konca roka plánujeme, že v tejto edícii vydáme ešte štyri knihy," uzavrela Malíková tému Príbehov z kabelky. V najbližšom období vyjde v zmienenej edícii Kvarteto Slávky Koleničovej a Budem tvojimi očami Evy Dedinskej.