Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Na prihlásenie do súťaže Gospel talent ostáva 10 dní

Foto: Gospel talente 2013

Do tretieho ročníka úspešnej autorskej súťaže Gospel talent sa dá prihlásiť ešte 10 dní.

Banská Bystrica 26. septembra (OTS) - Urobiť tak môžu speváci, speváčky a hudobné kapely, ktoré sa obsahom textov skladieb zaraďujú medzi gospelových interpretov. Absolútny víťaz získa nahratie a mastering skladby v nahrávacom štúdiu, jej rotáciu v rádiu i hodnotné vecné ceny.

Do súťaže Gospel talent 2013 sa môžu prihlásiť jednotlivci i skupiny; podmienkou však je, aby nepatrili medzi etablované zoskupenia na slovenskej gospelovej scéne. "Táto súťaž je pre každého začínajúceho tvorcu gospelovej hudby, ktorý má možno veľký talent, ale doposiaľ nenašiel potrebnú pomoc," povedal organizátor súťaže - spevák a skladateľ Richard Čanaky. Na Slovensku je podľa neho veľké množstvo nadaných gospelových spevákov a hudobníkov, ktorí si vo svojej tvorbe zaslúžia získať uznanie i usmernenie.

O titul gospelového talentu roka môžu interpreti zabojovať, ak sa na portáli www.igospel.sk zaregistrujú do 6. októbra. Interpreti môžu prihlásiť ľubovoľnú autorskú skladbu, ktorá nebola nikdy v minulosti nahrávaná a finálne upravená v profesionálnom štúdiu. Vyhrať možno kompletné spracovanie autorskej skladby v nahrávacom štúdiu, jej zaradenie do rozhlasového vysielania, nasadenie do hitparády gospelových piesní či elektroakustickú gitaru. V prvých dvoch ročníkoch sa do súťaže zapojilo 74 začínajúcich interpretov.

Súťaž Gospel talent 2013 vyvrcholí na konci októbra finálovým kolom v živom rozhlasovom prenose. Projekt vznikol v roku 2009 s cieľom podporiť začínajúcich interpretov gospelovej hudby a odvtedy ju organizuje spevák Richard Čanaky v spolupráci s Rádiom Lumen. Ďalšie informácie o súťaži sú k dispozícii na stránke www.gospeltalent.sk. Exkluzívnym nositeľom informácií o treťom ročníku súťaže je portál igospel.sk.