Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Streľba v Denveri posunula premiéru filmu Gangster Squad o 4 mesiace

Ľudia sa zhromažďujú pred kinom 20. júla 2012 v Denveri. Vyčíňanie strelca v kine na predmestí amerického Denveru si vyžiadalo dvanásť mŕtvych a 59 zranených 20. júla 2012. Foto: TASR/AP

Dôvodom je nedávny masaker na premiére filmu Návrat Temného rytiera na predmestí Denveru, pri ktorom 24-ročný James Holmes zabil 12 ľudí.

New York 26. júla (TASR) - Až 11. januára 2013 namiesto 7. septembra tohto roka bude mať v USA premiéru film Gangster Squad. Oznámilo to dnes filmové štúdio Warner Bros.

Dôvodom je nedávny masaker na premiére filmu Návrat Temného rytiera na predmestí Denveru, pri ktorom 24-ročný James Holmes zabil 12 ľudí.

Tiež sa očakáva, že film bude aj mierne prepracovaný. Obsahuje totiž scénu, v ktorej gangstri spustia streľbu z guľometov do divákov v kine. Hovorca Warner Bros sa podľa agentúry AP odmietol k potenciálnym zmenám vyjadriť.

Upútavku obsahujúcu ukážku zo scény v kine stiahli už 20. júla krátko po streľbe v Denveri.

Film Gangster Squad je zasadený do 40. a 50. rokov 20. storočia a zachytáva boj losangeleskej polície s mafiou, ktorú sa snaží vyhnať z mesta. Režíroval ho Ruben Fleischer a do hlavných úloh obsadil Seana Penna, Ryana Goslinga, Emmu Stonovú a Josha Brolina.

Odklad premiéry však znamená, že film sa nebude môcť na budúci rok uchádzať o Oscarov. Jeho premiéra navyše pripadla na neatraktívny termín, keď filmy dosahujú najnižšiu návštevnosť.

Termínom slovenskej premiéry filmu Gangster Squad zatiaľ podľa stránky continental-film.sk zostáva 27. september 2012.