Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Whitney Houston užila pred smrťou kokaín

Americká speváčka Whitney Houston Foto: TASR/AP Photo/Evan Agostini

Americkej speváčke Whitney Houston podľa toxikológie dopomohol k smrti kokaín. Testy ukázali, že bola chronickou užívateľkou.

Los Angeles 23. marca (TASR) - Americká popová diva Whitney Houstonová sa 11. februára nešťastne utopila vo vani, k čomu prispela jej srdcová slabosť a užitie kokaínu. Oznámil to dnes úrad koronera v Los Angeles na základe výsledkov toxikologických testov.

Toto úradné oznámenie ukončilo týždne špekulácií o tom, ako slávna speváčka zomrela. Houstonovú (48) našli bezvládnu vo vani v jej hotelovom apartmáne v Beverly Hills, deň pred slávnosťou udeľovania hudobných cien Grammy, ktorej sa mala zúčastniť.

V hotelovej izbe sa našlo niekoľko fľaštičiek liekov na predpis, čo vyvolávalo úvahy o možnom predávkovaní sa. Podľa úradov ich však nebolo nadmerné množstvo.

Hovorca súdneho lekára Craig Harvey uviedol, že v tele speváčky sa našli zvyšky po kokaíne, pričom droga bola prispievajúci faktor jej smrti. Výsledky testov podľa neho naznačujú, že Houstonová bola chronickou užívateľkou kokaínu.

Polícia vyhlásila, že v súvislosti so smrťou speváčky sa nepreukázalo žiadne cudzie previnenie.

"Zarmútili nás výsledky toxikológie, aj keď sme radi, že sa to teraz uzavrelo," povedala Patricia Houstonová, speváčkina švagriná a manažérka.