Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Skupina Hex nahrala titulnú pieseň k seriálu Oteckovia

Skupina Hex Foto: TASR/Martin Baumann

Skladba s rovnomenným názvom je dielom autorskej dvojice Peter Dudák a Martin Žúži.

Bratislava 23. februára (TASR/Teraz.sk) - Skupina Hex zaznie aj z televíznych obrazoviek, keď vytvorila titulnú pieseň k seriálu Oteckovia televízie Markíza. Skladba s rovnomenným názvom je dielom autorskej dvojice Peter Dudák a Martin Žúži. K novému songu nakrútili klip priamo v televíznych štúdiách a okrem štvrorice členov kapely v ňom účinkujú herci a deti zo seriálu Filip Tůma, Braňo Deák, Vlado Kobielsky, Marek Fašiang a ich seriálové deti.

„Pieseň Dievčatá je otváracou na našom novom albume Tebe. Keď nás Markíza oslovila, či nechceme spraviť pieseň k seriálu Oteckovia, hneď mi napadlo, že by sa hodila práve skladba Dievčatá s tou odľahčenou náladou, ktorú v sebe má. Fefe Žúži napísal úplne nový text s názvom Oteckovia,“ objasňuje spevák a autor hudby Peter Ďuďo Dudák.

„Musím priznať, celkom som sa natrápil, ale so scenáristkou Katkou Mikulíkovou sme sa nakoniec pochopili. Problém bol napríklad v tom, že seriálová zvučka nepoužíva pôvodnú tému refrénu, ale C časť pesničky. Táto časť pôvodne nebola obsahovo najdôležitejšia, vo zvučke to však bolo naopak. Bol to teda trochu oriešok dokončiť kompletný text tak, aby bol aj v celej verzii významovo zrozumiteľný. Hádam sa to podarilo,“ upresňuje textár a gitarista Martin Fefe Žúži.



Klip sa nakrúcal priamo v štúdiách seriálu Oteckovia. Réžiu si zobral na starosť Braňo Špaček, ktorý má na konte aj réžiu klipu k piesni Nezaspím. Kameramanom je Peter Kelíšek, producentkou Alexandra Dubovská.

„Sme veľmi radi, že seriál Oteckovia s našou titulnou pesničkou má úspech a bolo to cítiť aj pri nakrúcaní. Nič nebolo problémom, chalani herci, ako aj deti zo seriálu sa neustále zabávali, doberali si jeden druhého. Proste úplná pohoda, ktorá sa preniesla aj do klipu. Seriál sami pozeráme, preto bola pre nás zábava ocitnúť sa v štúdiách, kde sa točí. Užívali sme si to,“ popisuje vznik klipu basgitarista Tomáš Yxo Dohňanský.

Skladbu zahrá Hex aj na blížiacom sa turné, ktoré sa začne 5. apríla v Prešove. „Na turné sa tešíme, ešte ale musíme nacvičiť nové skladby, ktoré budú mať svoju koncertnú premiéru. A možno využijeme to, že pesnička Oteckovia / Dievčatá má dva texty a odohráme obe verzie,“ uzatvára bubeník Tibor Tybyke Szabados.

TASR informovala Nora Krchňáková, PR manažérka agentúry NK Factory.