Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Kultúra

Sólista baletu sa priznal, bol strojcom plánu útoku na Sergeja Filina

Pavel Dmitričenko Foto: TASR/AP

Sólista Dmitričenko v uplynulých rokoch tancoval v mnohých popredných baletných úlohách vrátane roly Ivana Hrozného v rovnomennom predstavení.

Moskva 6. marca (TASR) - Hviezda baletu moskovského ruského divadla Pavel Dmitričenko sa priznal, že bol strojcom plánu útoku kyselinou na šéfa baletu Sergeja Filina. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na ruskú políciu.

Polícia Dmitričenka podozrievala, že sa podieľal na plánovaní útoku zo 17. januára, keď Filina, ktorý sa v tom čase vracal domov, maskovaný páchateľ polial kyselinou sírovou do tváre. Štyridsaťdvaročného bývalého tanečníka museli hospitalizovať s ťažkými popáleninami očí a liečili ho aj na klinike v nemeckom Aachene.

Ruská polícia v utorok spolu s Dmitričenkom zatkla aj ďalšieho muža, ktorý sa priznal, že bol vykonávateľom útoku. Podľa agentúry Reuters zadržali aj tretieho podozrivého, ktorý mal útočníka z miesta činu odviesť autom. Sólista Dmitričenko v uplynulých rokoch tancoval v mnohých popredných baletných úlohách vrátane roly Ivana Hrozného v rovnomennom predstavení, píše AP.