Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Saleziánske vydavateľstvo pripravuje knihu rozhovorov s pápežom

Pápež František. Foto: TASR/AP

Po dvoch rokoch od vydania knihy rozhovorov s Benediktom XVI. Svetlo sveta, je to už druhý titul podobného charakteru, ktorý chce vydavateľstvo ponúknuť širokej verejnosti.

Bratislava 8. mája (TASR) - Saleziánske vydavateľstvo Don Bosco pripravuje na začiatok júna vydanie knihy rozhovorov s pápežom Františkom, ktoré s ním v priebehu dvoch rokov viedli novinári Sergio Rubin a Francesca Ambrogettiová. "Hneď po zvolení Svätého Otca Františka sme získali exkluzívne práva na vydanie knihy s názvom Pápež František. Sme veľmi radi, že slovenskému čitateľovi môžeme priblížiť život nášho Svätého Otca," povedal riaditeľ vydavateľstva Ján Miško.

Ako dodal, po dvoch rokoch od vydania knihy rozhovorov s Benediktom XVI. Svetlo sveta, ktorá sa stala na Slovensku knižným bestsellerom, je to už druhý titul podobného charakteru, ktorý chce vydavateľstvo ponúknuť širokej verejnosti. "Urobíme všetko preto, aby sme mohli knihu o pápežovi Františkovi priniesť našim čitateľom už začiatkom júna. Okrem iného, bude to prvá kniha, ktorú vydavateľstvo Don Bosco vydá aj v elektronickej podobe. Elektronickú knihu prinášame ako prvé katolícke vydavateľstvo na Slovensku," dodal Miško.

Kniha Pápež František – rozhovory s Jorgem Bergogliom odhaľuje obraz skromného kňaza, nadšeného učiteľa a bystrého a obratného kardinála Bergoglia, ktorý sa nedávno stal hlavou Katolíckej cirkvi. Čitatelia sa v nej zoznámia s detstvom a rodinou pápeža Františka, jeho dospievaním, láskami a záujmami či dôležitosťou jeho prvého zamestnania, avšak dočítajú sa aj o jeho boji medzi životom a smrťou, keď mu v mladosti diagnostikovali ťažké ochorenie. Kniha je zároveň reflexiou nad jeho vlastným životom. "Prostredníctvom jeho vlastných slov čitatelia spoznajú premýšľavého, inteligentného a vtipného človeka, ktorého slová a skutky odrážajú jeho hlboko zakorenenú pokoru. Kniha končí vlastnoručnými úvahami a reflexiami pápeža Františka, ktoré sú plné múdrosti a inšpirácie," dodal Peter Novák zo Slovenskej provincie Saleziánov don Bosca.