Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Robo Opatovský nahrával v lete Vianočný album

Spevák Robo Opatovský na ilustračnej snímke Foto: Reprofoto: TASR

Na Vianočnom albume 2, ktorý sa na trhu objaví 26. novembra, nájdu poslucháči v podaní Roba Opatovského aj klasické vianočné piesne Santa Claus Is Comming To Town či Winter Wonderland.

Bratislava 3. októbra (TASR) – Spevák Robo Opatovský pripravuje v týchto dňoch Vianočný album 2. Jeho vydanie si naplánoval na jeseň.

„Prvé pesničky sme nahrávali už v lete, dokonca počas tých najväčších horúčav. Vychladil som štúdio, no potom som musel vypnúť klimatizáciu, aby ju nebolo počuť v nahrávke. Teplota však vydržala na normálnej úrovni len chvíľu, podmienky vôbec neboli ideálne,“ uviedol pre médiá spevák.

S podmienkami letných mesiacov sa musela vyrovnať aj Monika Bagárová, ktorá si na Vianočnom albume 2 zaspievala s Opatovským duet Biela noc. V čase nahrávania dokonca oslavovala osemnáste narodeniny, a tak dostala od slovenských muzikantov narodeninové a zároveň aj trocha vianočné darčeky. Jednoduché to však nemala ani Ľubica Čekovská – s rešpektovanou skladateľkou a producentkou nahral Robo šesť skladieb a v novinke Na vločkách ju prinútil dokonca aj spievať. „Text k nej zložil Vlado Krausz, Ľubica nahrala nádherný klavír, zaranžovala celú kapelu a postarala sa o produkciu,“ dodal Opatovský.

Na Vianočnom albume 2, ktorý sa na trhu objaví 26. novembra, nájdu poslucháči v podaní Roba Opatovského aj klasické vianočné piesne Santa Claus Is Comming To Town či Winter Wonderland.

Prvý Vianočný album nahral pred štyrmi rokmi a ani náhodou nemohol predpokladať, aký úspech s ním dosiahne. Z nosiča, na ktorom sa nachádzajú Robove vianočné skladby Dieťa spí, Čas sviečok, Keď bdiem a snívam či Vianočná pošta, ale aj úpravy svetových hitov White Christmas, Jingle Bells, Last Christmas alebo Tichá noc, svätá noc, sa do dnešného dňa predalo viac ako 5000 kusov a získal platinovú platňu. Na tento úspech by mal nadviazať Vianočný album 2.

Spevák a skladateľ Robo Opatovský (1971) vydal v roku 1997 debutový album Robo Opatovský. Z jeho tvorby v posledných rokoch je to album Swing & Latin, ktorý vyšiel v roku 2006, v novembri 2008 vydal už spomínaný Vianočný album. V máji 2009 vydal hitovú kompiláciu Robo Opatovský 2009-1996, v reedícii vyšla už v máji 2010. V novembri 2011 vydal nový štúdiový album s názvom Robo Opatovský 2012. TASR informovala Eva Bacigalová z manažmentu speváka.