Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Richard Müller je nositeľom Identifikačného kódu Slovenska

Richard Müller s ocenením. Foto: FOTO TASR/Martin Baumann

"Cena je výsledok toho, že to, čo robím, si niekto všimol," povedal Müller.

Bratislava 5. augusta (TASR) – Spevák Richard Müller je jedným z 20 slovenských umelcov, ktorí si v sobotu 3. augusta na Západnej terase Bratislavského hradu prevzali ocenenia Laureát Identifikačného kódu Slovenska. Ocenenia udeľuje Občianske združenie Artem, ktoré v rámci VII. ročníka tohto projektu ocenilo okrem známeho speváka aj ďalších známych umelcov. Medzi nimi sú Květa Fialová, Soňa Valentová, Dagmar Hubová, Juraj Kukura, Štefan Kvietik, Mário Radačovský aj Sisa Sklovská. Identifikačný kód Slovenska je ocenenie, ktoré dostáva každý rok toľko tvorcov, koľko rokov má Slovenská republika.

"Každé ocenenie má svoju veľkú hodnotu a je veľmi príjemné. Každý, kto tvrdí, že pre neho nič neznamená, tak klame. Cena je výsledok toho, že to, čo robím, si niekto všimol. A nielen, že sa mu to páči, ale dokonca to posunie do štádia ocenenia," povedal pre médiá Müller.

"Richardovu hudbu a spev radi počúvajú najmladší, znalci aj väčšina, lebo sa dá počúvať stále. Je pestrá, úprimná i náročná. Prelietava vzduchom ako perfektne prepracovaná hudobná konštrukcia s mimoriadne dobrými, filozofickými a citovými textami. Spevákov hlas je čistý a originálny. Zodpovedá vysokým štandardom svetového umenia. Richard je tou pravou hviezdou, charakteristickou a charakternou. Preto bude mať veľké obecenstvo navždy. A ono ho bude stále milovať," uviedol pre médiá Ľuboslav Moza z občianskeho združenia Artem.

TASR informovala PR manažérka spoločnosti Propaganda House Nora Krchňáková.