Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

So skupinou Pražský výběr vystúpi v Bratislave aj Jana Kratochvílová

Na snímke česká hudobná skupina Pražský výběr, zľava Jiří Hrubeš, Michael Kocáb, Klaudius Kryšpín, Vilém Čok, Michal Pavlíček. Foto: FOTO TASR/Martin Baumann

Speváčka na nedeľný koncert priletí z Londýna.

Bratislava 20. marca (TASR) - Extravagantná speváčka Jana Kratochvílová bude hosťom bratislavského koncertu skupiny Pražský výběr. Táto dnes už legendárna skupina začala v utorok večer koncertom v Plzni jarnú časť Pražský výběr Tour 2013, ktorá má svoju slovenskú zastávku naplánovanú na nedeľu 24. marca v bratislavskej Aegon NTC aréne.

Okrem kompletne odohratých albumov Straka v hrsti a Výběr v legendárnej zostave kapela chystá aj mnoho ďalších, doslova „tatrmanských prekvapení a fórkov“. Špeciálnym prekvapením pre koncerty v Bratislave a Prahe bude hosťovanie neprehliadnuteľnej Jany Kratochvílovej. Táto speváčka, textárka a skladateľka s extravagantnými a osobitými názormi a výzormi, s jedinečným, nezameniteľným hlasom prijala pozvanie a príde si z Londýna s Pražským výběrom po mnohých rokoch znovu zaspievať. Diváci sa môžu tešiť na veľmi osobitú verziu piesne Papíry straší.

Jeden z posledných koncertov
Sama Jana Kratochvílová k tomu sebe vlastným štýlom dodává: „Ešte som tú pieseň síce nepočula, ale znie nad časopriestorom, tak si ju tam odchytím. Teším sa na spolurockerov a konečne si – ako hovoria naši milí fanúšikovia – zaspievam poriadne pražsky.“

V rámci šňúry Pražský výběr Tour 2013 odohrá legendárna kapela tri posledné koncerty v „halovej verzii“, pripravené exkluzívne pre jarné turné. Zároveň to bude na dlho jedna z posledních príležitostí vidieť Michaela Kocába, Michala Pavlíčka, Viléma Čoka, Klaudiusa Kryšpína a Jiřího Hrubeša „live“ na samostatnom koncerte, pretože definitívne potvrdili rozhodnutie v roku 2014 spoločne nekoncertovať.

Tohtoročná jar je v znamení Pražského výběru aj na pultoch predajní. Po minuloročných reedíciach CD Straka v hrsti a Výběr vydal Supraphon aj reedíciu tretieho a zatiaľ posledného štúdiového albumu Běr z roku 1997.

TASR informoval PR manažér koncertu Rado Mešša zo spoločnosti Pro:messa.