Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Počas Noci múzeí otvorili brány štúrovské a ostrihomské múzeá

Ostrihomská katedrála Foto: TASR/Henrich Mišovič

Podľa šéfa Mestského múzea v Štúrove Júliusa Juhásza sa na akcii zúčastnilo 13 inštitúcií, na ktoré sa návštevníci mohli dopraviť nočným vláčikom, ktorý premával na trase do Ostrihomu a späť.

Štúrovo 26. júna (TASR) - Štúrovské a ostrihomské múzeá, galérie a iné výstavné miesta otvorili svoje brány počas Noci múzeí v sobotu 24. júna už dvanástykrát. Ako TASR informoval riaditeľ Mestského múzea v Štúrove Július Juhász, návštevníci sa počas podujatia mohli zúčastniť na nevšednej nočnej túre a okúsiť atmosféru týchto kultúrnych inštitúcií pri svetle sviečok.

Cieľom programu bolo prezentovať kultúrne dedičstvo, význam jeho záchrany a ochrany pri kultúrnej výmene, šírení informácií o kultúrnej rozmanitosti jednotlivých krajín i regiónov. "Na akcii, ktorú od samého začiatku organizujeme spolu s ostrihomskými múzeami, mali návštevníci možnosť zažiť nevšednú nočnú atmosféru a vzrušujúce múzejné dobrodružstvo v Štúrove, prípadne v maďarskom Ostrihome. Tohtoročnú Noc múzeí odštartovalo slávnostné otvorenie výstavy Od mešca k bankomatu – peniaze a finančný systém v našich dejinách, ktorú nám prepožičalo Tekovské múzeum v Leviciach," uviedol Juhász.

Podľa jeho ďalších slov sa jej zúčastnilo celkovo 13 inštitúcií, na ktoré sa návštevníci mohli dopraviť nočným vláčikom, ktorý premával na trase do Ostrihomu a späť.