Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Pezinský alternatívny filmový festival opäť pozýva na návštevu

Atmosféra na PAFFku, archívna snímka. Foto: Festival PAFF

Neodmysliteľnou súčasťou festivalu a sobotného programu sú prednášky filmového kritika Petra Konečného.

Bratislava 3. februára (Teraz.sk) - V Dome kultúry v Pezinku sa bude 15 – 16. marca konať už 15. ročník Pezinského alternatívneho filmového festivalu – PAFF. Keďže tento ročník je malým jubileom, milovníci krátkych filmov sa môžu tešiť na viaceré novinky.



PAFF dáva tradične priestor hlavne nezávislým, nízkorozpočtovým, prípadne študentským filmom. Na festival príde viacero zaujímavých hostí zo Slovenska a Česka osobne predstaviť svoje filmy. A keďže festival je medzinárodný, diváci sa môžu tešiť aj na kvalitné zahraničné zastúpenie.

Neodmysliteľnou súčasťou festivalu a sobotného programu sú prednášky filmového kritika Petra Konečného, tento rok na tému „Dizajn vo svetovom filme“. Prednášok a workshopov bude tento rok viac. Organizátori návštevníkom, možno práve začínajúcim filmárom, viac poodhalia zákulisie výroby filmu. Tešiť sa môžu napríklad na prednášku čoraz známejšieho Michala Orsavu z Česka, ktorý porozpráva o svojej práci a vizuálnych efektoch alebo na zoskupenie Grandbits, ktoré naživo predvedie ukážky zvukových efektov, prípadne na stand-upistov Stana Staška a Kuba Lužinu, ktorí predvedú live dabbing!



Pripravený je už tradične aj sprievodný program ako koncerty, Djs, výstavy, kresliarsky battle a afterparty. Moderátorom akcie bude aj tento rok Ludvig Bagin.

Festival má tento rok opäť dve súťažné sekcie, hlavná súťaž bez obmedzenia témy a dĺžky filmu a súťaž 15 sekundových filmov. Diváci a filmári sa do nich môžu zapojiť zaslaním svojich filmov, stačí originálny nápad a odvaha sa ukázať. Víťazov čakajú rôzne zaujímavé ceny súvisiace s filmom.

Viac informácií o programe festivalu, prihlásení filmu a uzávierkách sa možno dozvedieť na stránke www.festivalpaff.sk alebo na sociálnych sieťach.