Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Peter Lipa odohrá na jarných džezákoch Happy Birthday koncert

Peter Lipa Foto: TASR/Zuzana Čižmáriková

Počas večera prebehne aj krst knihy rozhovorov s Petrom Lipom s názvom Džez náš každodenný daj nám dnes.

Bratislava 20. mája (TASR) - Výnimočný koncert ponúknu tohtoročné Jarné Bratislavské Jazzové Dni. Na pódiu v Inchebe Expo Aréna odohrá 5. júna svoj Happy Birthday koncert legendárny džezový spevák a spoluzakladateľ džezákov Peter Lipa. TASR informovala za organizátorov podujatia Silvia Turnerová.

Medzinárodne uznávaný, najznámejší slovenský džezový spevák a neúnavný propagátor džezu, ktorý koncom mája oslávi sedemdesiatku, je spojený s Bratislavskými Jazzovými Dňami (BJD) od ich vzniku. Väčšinou sa na pódiu objavuje len v pozícii organizátora, koncertné vystúpenia z dôvodu pracovných povinností nestíha. Tento rok na Jarných (BJD) urobí výnimku, bude koncertovať a spolu s fanúšikmi oslávi svoje životné jubileum.

"Gro koncertného programu budú tvoriť skladby z aktuálneho albumu 68, zaznejú však aj staršie hity z bohatej Lipovej kariéry. Na pódiu bude legendárneho speváka sprevádzať mladá kapela skvelých hudobníkov v zložení Peter Lipa ml., Michal Šimko, Robo Rist a Michal Žáček," spresnila. Počas večera prebehne aj krst knihy rozhovorov s Petrom Lipom s názvom Džez náš každodenný daj nám dnes. V knihe Petra Lipu vyspovedal Ján Štrasser, ktorý sa zameral na hudobnú kariéru speváka, ale nevyhýbal sa ani spoločenským témam či rodinným vzťahom. Kniha predstavuje slovenského džezmana nielen ako umelca, ale aj ako citlivého a vnímavého človeka.

Medzinárodnou hviezdou 6. ročníka Jarných BJD, ktoré sa budú konať 5. júna, bude britská funkjazzová skupina Incognito. Predstaví sa aj mladá talentovaná speváčka a hudobníčka Butterscotch. Viac informácií o festivale a účinkujúcich nájdu záujemcovia na www.rockpop.sk a www.facebook.com/bjd.sk.