Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Opak a Moe predstavujú svoju Femme Fatale

Foto: David Virgala

Dvaja raperi, jeden spevák, tri hlasy, tri osudové ženy a jeden singel – to je novinka od AMO & Band s názvom FEMME FATALE.

Bratislava 23. septembra (OTS) - AMO skladbu naživo predstaví spolu s ostatnými novinkami z CD ROK NULA v rámci novej koncertnej šou na jesennom AMO SONY XPERIA TOUR 2013 už o necelé 2 týždne.


V skladbe, ktorá sprevádza 4. album AMO – ROK NULA pri vstupe na pulty obchodov, sa spojili Opak a Moe s frontmanom skupiny Korben Dallas, charizmatickým Jurajom Benetinom.


Foto: www.korbenband.bandpage.com
Ako prezrádza Juraj, skôr než sa pustili do spolupráce, Opak a Moe ho opatrne upozornili, že pôjde o reggae, čo nie je práve žáner, s ktorým by si fanúšikovia skupinu Korben Dallas spájali. „Možno si mysleli, že ma to odradí, ale mňa to práve potešilo, lebo som to ešte nikdy nerobil. Moe mi poslal track so skvelým zvukom a dvomi vynikajúcimi rapmi. Moja úloha bola, nepokaziť to,“ spomína na začiatok spolupráce. „Každý z nás troch myslí na úplne inú femme fatale, ale aj tak to pekne drží pokope. V refréne som si požičal text z jednej starej Müllerovej a Filipovej piesne Lalala. Dúfam, že sa Richard nenahnevá.“

Z vydareného featuringu majú chalani z AMO veľkú radosť: „Je pomerne ťažké nájsť dobrý mužský vokál, zároveň aktuálny a jedinečný. Ale podarilo sa, dokonca lepšie ako sme čakali. Veľmi si to ceníme!“ Ako však dodávajú, ich prvé stretnutie s Jurajom v štúdiu bolo tak trochu „napínavé“: „Ani jeden z nás totiž nevedel, čo má čakať - čistý experiment,“ opisuje so smiechom Moe. Výsledok ich prvej spolupráce môžu fanúšikovia počuť z éteru rádií už v týchto dňoch. A ako hodnotia singel jeho tvorcovia? „Skladba vyznieva slovensky, netvári sa „jamajsky“, je to „slovenská reggae skladba“ spojená s rapom a to je pre nás najzaujímavejšie. Je osobná, úprimná a uveriteľná.“

FEMME FATALE i ostatné novinky z CD ROK NULA Opak a Moe predstavia naživo s kapelou na októbrovom AMO SONY XPERIA TOUR 2013. Album, ktorý zverejnili aj online:

slávnostne pokrstia počas koncertu v bratislavskom MMC 11. októbra za podpory hostí Strapo a DJ Spinhandz, Moja Reč + Jozef Engerer, Emonoizboyz a Šortyho https://www.facebook.com/events/364254257038876/.

Do súťaže o album ROK NULA sa môžu fanúšikovia AMO & Band stále zapojiť na stránke www.roknula.sk.

Termíny a miesta AMO SONY XPERIA TOUR 2013:
4.10. Trenčín – Klub Lúč
5.10. Banská Bystrica - Klub 77
11.10. Bratislava – MMC
/KRST CD Rok Nula + hostia: Moja Reč, Strapo, Emonoizboyz, Šorty/
12.10. Čadca – Zion Club
18.10. Košice – Club Déjá Vu
19.10. Prešov – Pixel Music Club
25.10. Žilina – Smerr Pub
26.10. Partizánske – Spy Club

FEMME FATALE - kredity:
Produkcia: Damalistik and Djei Gogo,
Gitara : Damalistik, Bill Kasper,
Basgitara: Djei Gogo,
Klávesy, úprava a programing: Damalistik, Djei Gogo,
Riddim mix: Daddy a Hypa | France
Spev: J. Benetin,
Text: Moe, Opak, J. Benetin,
Master: Opak v Zion5 Studio

Objednávky CD ROK NULA:
www.shop.rukahore.sk

Viac info: www.roknula.sk, www.amo24hodin.sk, www.facebook.com/AMO.Official