Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Novohradský folklórny festival prinesie hudbu, tanec i spev

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Branislav Račko

V piatok na návštevníkov čaká v mestskom parku deň v znamení ochutnávky ľudovej hudby z Hriňovej, Zvolena, Poník či Pohronskej Polhory a podvečer tanečno-hudobné folklórne vystúpenie v amfiteátri.

Lučenec 22. júla (TASR) – Hudbu, tanec, spev aj sprievodné podujatia pre deti i dospelých prinesie do Lučenca 24. ročník Novohradského folklórneho festivalu. Uskutoční sa 26. a 27 júla, jeho organizátormi sú mesto Lučenec, Novohradské osvetové stredisko a Zväz Slovákov v Maďarsku.

„Na festivale sa predstavia folklórne súbory z oblasti Novohradu, ale aj z iných krajín, aby sme spoločne podporili a udržali krásne kultúrne dedičstvo našich starých mám a otcov,“
uvádzajú organizátori na margo podujatia.

Dodávajú, že v piatok na návštevníkov čaká v mestskom parku od 15.30 h deň v znamení ochutnávky ľudovej hudby z Hriňovej, Zvolena, Poník či Pohronskej Polhory a podvečer tanečno-hudobné folklórne vystúpenie v amfiteátri.

„V sobotu pokračujeme na ľudovej nôte v mestskom parku, kde sa predstavia účinkujúci z Krupiny. Určite si nenechajte ujsť sprievod mestom o 18.00 h a neskôr v amfiteátri galaprogram s názvom Tradícia – reč národov, kde sa predstavia folklórne súbory z rôznych kútov sveta,“ pozývajú organizátori.