Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Skupina No Name chystá klubové turné

Skupina No Name Foto: FOTO TASR/Zuzana Čižmáriková

Kapela sa predstaví v máji v štyroch slovenských mestách.

Bratislava 19. marca (TASR) – Úspešná košická skupina No Name pripravila pre svojich fanúšikov májové klubové turné. Prvým bude koncert v Banskej Bystrici (22.5., Club Ministry of Fun), ďalšími mestami potom Liptovský Mikuláš (23.5., Kultúrny dom), Žilina (29.5., Dom odborov) a Trenčín (30.5., Piano club).

"Kluby a kulturáky majú nezameniteľnú atmosféru," uviedol pre média spevák a frontman kapely Igor Timko, "Ten blízky, až intímny kontakt s publikom je nezameniteľný."

Zároveň vysvetľuje: "Každé z miest, ktoré sme vybrali, má pre nás špeciálnu príchuť. V Banskej Bystrici som strávil päť rokov svojho vysokoškolského života, v Žiline som sa lúčil so slobodou, naposledy sme tam hrali deň pred mojou svadbou, v slávnom trenčianskom klube Piano budeme mať konečne premiéru, no a Liptovskému Mikulášu vystúpenie dlžíme, nakoľko sme tam veľmi dlho nehrali."

Koncertný program je zostavený z toho najlepšieho, čo skupina No Name za posledných 15 rokov pôsobenia ponúka: "Zahráme všetky pecky, od Ty a Tvoja sestra, cez Žily, Hľadám, Čím to je?! až po nový singel - pieseň Sľuby, ktorú budeme v najbližších dňoch prezentovať v slovenskom a českom éteri. V tejto piesni sme sa rozhodli zhudobniť poklad slovenského jazyka a tým je slovíčko ľúbiť! Pátral som po inom jazyku, kde by sa tento špecifický stupeň lásky objavil. Ostatné jazyky majú iba ekvivalent mám ťa rád a milujem ťa, ale ľúbiť sa dá iba na Slovensku," dodáva Igor Timko.

V Česku sú najobľúbenejší

Spevák Igor Timko
Foto: FOTO TASR/František Iván
Skupina No Name vznikla v auguste 1996, dva mesiace nato vyhrali 12. ročník autorskej súťaže Rádia Regina Košický zlatý poklad s piesňou Môj kamoš. V októbri 1998 vydali prvý album No Name. V máji 2000 vydali druhý Počkám si na zázrak s hitmi Ty a Tvoja sestra, Žily, Ďakujem že si aj Počkám si na zázrak. Dostal cenu Aurel ako najlepší album a Žily ako najlepšia skladba. Na svojom konte majú sedem štúdiových albumov, siedma štúdiovka pod názvom Nový album vyšla v októbri 2011. K diskografii patria aj dve hitové kompilácie, tá druhá pod názvom Love Songs vyšla v novembri minulého roku.

V ankete Slávik 2008 skončili tretí, v roku 2009 na štvrtom, v roku 2010 na šiestom, 2011 na piatom a 2012 opäť na šiestom mieste. V Českej republike sú päťnásobným víťazom kategórie Slávici bez hraníc v rokoch 2008 až 2012 o najobľúbenejšieho slovenského interpreta v Českej republike.

Informáciu k turné poskytla pre TASR PR manažérka Lenka Slaná.