Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Na Rock for People vylezú Pudingáči na strechu autobusu

Slovenská hudobná skupina Puding pani Elvisovej. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Keďže majú organizátori takúto stratégiu, aj slovenská skupina Puding Pani Elvisovej sa do hudobnej dramaturgie hodí.

Bratislava 20. júna (TASR-OTS) - Festival Rock for People nie je iba o rocku, ale hlavne je "for people - pre ľudí". Keďže majú organizátori takúto stratégiu, aj slovenská skupina Puding Pani Elvisovej sa do hudobnej dramaturgie hodí. Pudingáči si zahrajú na letisku v Hradci Králové už druhý deň festivalu, 4. júla 2012, a bude to výnimočný koncert. Detaily popisuje Pino z PPE. "V podstate to bude koncert, aký sme ešte nikdy nehrali. Veľmi sa tešíme. Myslím, že sa to na Rock for People bude veľmi hodiť. Totižto budeme hrať na streche autobusu. Bude to špeciálne upravený tourbus s aparatúrou. Bude to mať veľa decibelov. My tam na punkáča prídeme. Samozrejme, že je to všetko dohodnuté, ale bude to tak pôsobiť, že je to na punkáča. Prídeme, zaparkujeme a vylezieme na strechu autobusu a spustíme našu show."

Rockového materiálu je v repertoári Pudingu Pani Elvisovej ako šafranu, ale predsa sa niečo nájde. Hudobne má tú štipku rocku na svedomí gitarista a textovo klávesák a spevák v jednom, Pino. Verili by ste, že na text takejto skladby je potrebné mať paranoidnú náladu? Na hudobnú zložku našťastie nie. "Máme gitaristu, ktorý vymyslel jednu rockovú pesničku. Je to skôr až punk-rocková pesnička. Máme ju aj na albume, ale na koncertoch ju nehrávame. No teraz sa nám stala kuriózna vec, že sme asi pred mesiacom hrali v Žiline a kapela, ktorá hrala po nás, hrala coververziu našej rockovej pesničky. Bola to taká šupa, že sme si povedali, že to nacvičíme tiež. Ohromne dobre to znelo."

Najlepším testovacím publikom na túto šupu bude zaručene publikum na Rock for People. V spojení s neobyčajným pódiom na streche autobusu to bude mať ešte znásobený efekt. Bude vlastne pre kapelu koncert v autobuse ojedinelým využitím takéhoto druhu prepravy? "Viem, že náš bubeník Miloš sa nedávno chválil, že nešiel autobusom roky. Ja chodím veľmi rád pešo. Keď si mám vybrať, tak už radšej električku ako autobus. Viliam je vášnivý cyklista, takže on teraz aj na skúšky chodí na bicykli a potom to tak dopadne, keď sa skúška natiahne, zvrhne sa a potom ide ráno domov. MHD je asi na tom poslednom mieste. Všetci uprednostňujeme tie svoje chodníčky."

Pudingáči hrajú na Rock for People v stredu a keďže ďalší festival majú až na druhý deň večer vo Festival parku, zostanú a pôjdu pozrieť Mekyho Žbirku, Prago Union či B-Complexa.

Návštevníci zo Slovenska môžu vstupenky získať cez portál www.ticketsforpeople.cz a platiť v eurách. Rock for People má účet v slovenskej Fio Banke.

Zároveň sú lístky k dispozícii v predpredajnej sieti Eventim.

Viac info na www.rockforpeople.cz na www.facebook.com/rockforpeople či na Google+.