Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Na rakúskom festivale Frequency zahrajú v lete aj The Killers

Robert Smith z britskej skupiny The Cure Foto: TASR/AP

Trojdňový festival sa uskutoční od 16.-18. augusta. Fanúšikovia aj zo Slovenska, sa môžu tešiť na skupiny ako The Cure , Placebo či Noela Gallaghera so svojou kapelou High Flying Birds.

Bratislava/St. Pölten 20. marca (TASR) - Rakúsky festival FM4 Frequency (16.-18.8) predstaví na svojich siedmich scénach absolútnu hudobnú špičku. K zverejneným skupinám ako The Cure, Placebo, Korn či The Black Keys pribudli v zozname účinkujúcich The Killers, Noel Gallagher so svojou kapelou High Flying Birds, Bloc Party, Paul Kalkbrenner či objav Ed Sheeran. TASR o tom informoval Tomáš Holetz zo Skalar Entertainment.

Dvanásty ročník trojdňového rakúskeho hudobného festivalu, ktorý navštevujú aj fanúšikovia zo Slovenska, privíta i štvorčlennú formáciu The Killers, ktorá vznikla v roku 2001 v Las Vegas a preslávila sa hitmi ako Somebody Told Me, Mr. Brightside, When You Were Young či Human. The Killers majú na konte dve Brit Awards a sedem nominácií na Grammy. Doteraz predali po celom svete vyše 15 miliónov albumov.

Do rakúskeho St. Pölten zavíta v auguste aj britská formácia Noel Gallagher's High Flying Birds. Jej lídrom je starší z bratov Gallagherovcov, známych z dnes už neexistujúcej skupiny Oasis, ktorá sa rozpadla v roku 2009 po ostrých sporoch súrodencov.

Na zoznam účinkujúcich pribudla aj britská indie-rocková kapela Bloc Party, americká alternatívno-rocková formácia Wilco, nemecký elektronický hudobník Paul Kalkbrenner, americká pop-punková kapela Yellowcard, anglická indie-rocková trojica The Cribs a britský hudobník Ed Sheeran, ktorý minulý mesiac získal dve ocenenia Brit Awards.

Rakúsky St. Pölten a s ním spojený Frequency festival, ktorý má dennú kapacitu areálu 45.000 ľudí, je od Bratislavy vzdialený 150 kilometrov. Novinkou 12. ročníka by mala byť zóna s divadlami a výtvarníkmi.