Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Na Pohode bude jednou z diskusných tém i debata o utečencoch

Pohľad z pripútaného teplovzdušného balóna na areál hudobného festivalu Pohoda na letisku v Trenčíne. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Okrem Migračného úradu Ministerstva vnútra SR budú o problematike utečencov na festivale Bažant pohoda diskutovať aj ďalšie organizácie ako napr. Človek v ohrození či Liga za ľudské práva.

Bratislava 3. Júla (TASR) - Medzi neziskovými organizáciami na tohtoročnom festivale Bažant Pohoda v Trenčíne bude aj Migračný úrad Ministerstva vnútra SR. "Chceme s mladými ľuďmi diskutovať o téme utečencov na Slovensku," hovorí riaditeľ úradu. "Myslím si, že hudobný festival ako je Pohoda je miesto, kde ľudia môžu okrem zábavy prijímať aj rozumné názory a informácie. Preto chceme na Pohode byť aj my," povedal TASR riaditeľ Migračného úradu MV Bernard Priecel. "Chceme s mladými ľuďmi diskutovať o téme utečencov, pretože aj tu na Slovensku máme ľudí, ktorí museli opustiť svoje domovy a utiecť pred politickým prenasledovaním."

Ak sa bude o tejto téme hovoriť čo najčastejšie, je podľa Priecela oveľa väčšia možnosť tento problém riešiť a pomôže to aj pri prístupe spoločnosti k utečencom, ktorí tu hľadajú azyl. "A práve preto chceme vstúpiť s touto témou aj do povedomia mladých ľudí."

Okrem Migračného úradu Ministerstva vnútra SR budú o problematike utečencov na festivale Bažant pohoda diskutovať aj ďalšie organizácie ako napr. Človek v ohrození či Liga za ľudské práva. Na najväčšom hudobnom podujatí na Slovensku sa tohto roku predstaví celkovo 35 neziskových združení. Festival sa koná 5. až 7. júla na trenčianskom letisku.