Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Kultúra

Na maliarskom tábore MLYN v Rožňave sa zúčastní štrnásť umelcov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Počas konania tábora vytvorí každý z umelcov niekoľko výtvarných diel. Výstupom projektu bude kolektívna výstava autorov, ktorej vernisáž sa uskutoční začiatkom septembra.

Rožňava 27. júla (TASR) - Na medzinárodnom maliarskom tábore MLYN Rožňava bude tvoriť 14 umelcov zo Slovenska, Maďarska i Poľska. Miestom stretnutia v poradí 24. ročníka podujatia bude vila v rožňavských kúpeľoch, výstupom projektu bude kolektívna výstava diel, ktorá sa uskutoční v septembri. TASR o tom za organizátorov maliarskeho tábora informovala Eva Tományová.

"Maliarsky tábor ponúka výtvarným umelcom Rožňavy a jej okolia spolu s výtvarnými umelcami z partnerských miest Rožňavy možnosť spoločnej tvorby, ako aj príležitosť na prezentáciu a porovnanie výtvarného smerovania umenia v okolitých štátoch stredoeurópskeho regiónu," priblížili organizátori.

Účastníkmi maliarskeho tábora bude 14 umelcov z Rožňavy a okolia, ale aj zahraniční umelci z Budapešti, Szerencsu a poľského Tešína. Spoločne budú tvoriť v prostredí rožňavských kúpeľov od 5. do 12. augusta, k dispozícii budú mať ubytovanie, stravu, materiálno-technické zabezpečenie a sprievodný program.

Počas konania tábora vytvorí každý z umelcov niekoľko výtvarných diel. Výstupom projektu bude kolektívna výstava autorov, ktorej vernisáž sa uskutoční začiatkom septembra. Tvorba umelcov bude verejnosti prezentovaná v priestoroch rožňavskej radnice a vo februári budúceho roka pri príležitosti Dní mesta Rožňava i v obnovenej Galérii Baníckeho múzea v Rožňave.

Maliarsky tábor MLYN Rožňava organizuje občianske združenie Pre partnerské mestá Rožňavy, tábor nadväzuje na tradíciu rožňavských Mlynov, ktoré sa konali v rokoch 1997 až 2011. Podujatie od roku 2017 nesie meno svojho zakladateľa, akademického maliara a rodáka z Rožňavy Józsefa Basku.